Μακάμπι Τελ Αβίβ- Ολυμπιακός 74-79: Με το έτσι... θέλω, νίκησε Μακάμπι και προβλήματα

Τι κι αν έχασε τον Γκος με μυϊκό πρόβλημα, τι κι αν έχασε τον Πίτερς με πέντε φάουλ στην τρίτη περίοδο, ο «ψυχωμένος» Ολυμπιακός βρήκε τρόπο να «αποδράσει» με ένα τεράστιο διπλό (74-79) από το Βελιγράδι, το οποίο θα παίξει μεγάλο ρόλο στη συνέχεια αγωνιστικά αλλά κυρίως ψυχολογικά.

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ  στο «θρίλερ» του Βελιγραδίου με 79-74 και πήρε ένα υπερπολύτιμο ροζ φύλλο τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά, φτάνοντας παράλληλα στην 4η του νίκη στη Euroleague.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πολύ προσηλωμένος στην άμυνα επιτρέποντας στη Μακάμπι να ευστοχήσει σε εντός πεδιάς σουτ, τρία λεπτά μετά το πρώτο τζάμπολ. Όμως τα προβλήματα άρχισαν μόλις στο τέταρτο λεπτό για τους Πειραιώτες με τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου να υποπίπτει νωρίς νωρίς στο δεύτερό του φάουλ «δένοντας» τα χέρια του Μπαρτζώκα, που έφερε από τον πάγκο τον Ίγκνας Μπραζντέικις πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα.

Στο δεύτερο πεντάλεπτο είδαμε έναν εντελώς διαφορετικό Ολυμπιακό, ο οποίος βρήκε κάποια ανοιχτά σουτ τριών πόντων και με «μπροστάρηδες» τους Κάνααν και Γουόκαπ ανέβασε τη διαφορά μέχρι και στο + 9 και το 24-15 στο 9′. Ευχάριστη έκπληξη και ο Σίκμα, ο οποίος μπήκε ορεξάτος και έδωσε πράγματα στην ομάδα του Λιμανιου. Η περίοδος έκλεισε με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται με 27-19 και την επίθεσή τους να λειτουργεί σαν «καλοκουρδισμένο ελβετικό ρολόι».

Στην δεύτερη περίοδο ο ρυθμός έγινε μανιώδης με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε διαγωνισμό τριπόντων και τον Σίκμα να αποτελεί την αποκάλυψη για τους «κόκκινους», ενώ από την άλλη πλευρά αυτός που έκανε μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό ήταν ο Ταμίρ Μπλατ με τρία τρίποντα στη δεύτερη περίοδο.

Το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπροστά στο σκορ με 51-36, κάνοντας το καλύτερο της επιθετικά ημίχρονο στη διοργάνωση, έχοντας όμως χάσει τον Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια πριν το τέλος του ημιχρόνου με πόνους στον οπίσθιο μηριαίο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του «λαού» ανέβασε την πίεσή της και προσπάθησε να κλείσει την ψαλίδα της διαφοράς, όμως ήταν αρκετά άστοχη στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου και ο Ολυμπιακός πέρασε «σχεδόν» ανώδυνα αυτήν την πρώτη «αντεπίθεση». Και λέμε σχεδόν, γιατί οι ερυθρόλευκοι έχασαν τον Άλεκ Πίτερς, που χρεώθηκε με 4ο φάουλ και καθώς οι δυο ομάδες πήγαιναν στους πάγκους για το τάιμ άουτ, διαμαρτυρήθηκε, δέχθηκε τεχνική ποινή και αποβλήθηκε.

Έτσι η Μακάμπι τρέχοντας ένα σερί 11-4  έκλεισε το δεκάλεπτο στο -9 (64-55) με πρωταγωνιστές τους Κόλσον και Ριβέρο, οι οποίοι είχαν έξι και επτά πόντους αντίστοιχα στην τρίτη περίοδο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να παίζει με στόχο να περάσει τη μπάλα μέσα στο ζωγραφιστό στον Φαλ και το έκανε πολύ καλά χτίζοντας τις επιθέσεις του από χαμηλά  με ξεκάθαρη στόχευση να ελέγξει το ρυθμό.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε «θρίλερ» με τους Πειραιώτες να παθαίνουν ακόμα ένα μπλακ άουτ στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, όμως αυτή τη φορά νίκησαν με 79-74,  εξαιτίας του επιθετικού ριμπάουντ του Μπραζντέικις, σε δική του χαμένη βολή που οδήγησε σε φάουλ και  δύο εύστοχες βολές του Κάνααν που κλείδωσαν το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λοτερμόσερ, Ράκις, Περάντι

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-27, 36-51, 55-64, 74-79

Μακάμπι (Κάτας): Κλίβελαντ 5 (1/3 δίποντα, 3/4 βολές), Γουέμπ 10 (2), Μπράουν 5 (2/6 δίποντα, 0/7 τρίποντα, 1/1 βολές, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Μένκο, Σόρκιν 16 (4/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 5/5 βολές), Ντιμπαρτολομέο 2, Ριβέρο 10 (3/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/1 βολή), Κοέν 3 (1), Νίμπο 5 (1/1 δίποντο, 3/6 βολές, 4 ριμπάουντ), Μπλατ 13 (5/6 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Κόλσον 5 (2/5 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 9 ριμπάουντ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 13 (5/8 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γουίλιαμς-Γκος 8 (2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/2 βολές, 2 ασίστ σε 6:33), Κάναν 10 (2/3 τρίποντα, 4/4 βολές), Λούντζης 3, Λαρεντζάκης 4 (4/4 βολές), Φαλ 10 (4/7 δίποντα, 2/3 βολές, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Παπανικολάου 7 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μπραζντέικις 13 (3/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 1/2 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σίκμα 8 (4/6 δίποντα, 4 ριμπάουντ)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News