SERIE A: Nίκη για Λάτσιο με με χατ - τρικ Ιμόμπιλε, γκέλα για Αταλάντα

Με νίκη συνέχισε η Λάτσιο που σκόρπισε την Σπέτσια με 6-1 στο Ολύμπικο και παρέμεινε στην κορυφή της Serie A. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τσίρο Ιμόμπιλε που έκανε χατ-τρικ φτάνοντας τα τέσσερα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Η Αταλάντα έμεινε στο 0-0 με την Μπολόνια μην μπορώντας να διασπάσει την άμυνα της ομάδας του Σίνισα Μιχαίλοβιτς και παρά την ανωτερότητά της σε όλη τη διάρκεια του ματς και έχασε τους πρώτους της βαθμούς. Ήττα σοκ για τη Γιουβέντους, νίκησε με Βλάχοβιτς η Φιορεντίνα.

Με τον Τσίρο Ιμόμιλε να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι και να σκοράρει τρία γκολ η Λάτσιο τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες την αναμέτρηση με την Σπέτσια. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι πήρε τη νίκη με 6-1 και διατηρήθηκε στην κορυφή της Serie A. Την πρώτη της βαθμολογική απώλεια βίωσε η Αταλάντα, που σε ένα ματς «καταιγίδα ευκαιριών» για την ομάδα του Γκασπερίνι, έφερε λευκή ισοπαλία με την ομάδα του Σίνισα Μιχαίλοβιτς και έκανε την πρώτη της γκέλα μόλις τη δεύτερη αγωνιστική.

Eύκολο απόγευμα για την Λάτσιο, όπου με πρωταγωνιστή τον Τσίρο Ιμόμπιλε πήρε εύκολη νίκη με 6-1 επί της Σπέτσια. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι σκόρπισε με τέσσερα τέρματα την ομάδα του Τιάγκο Μόττα και έκανε το δύο στα δύο.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν πρώτοι το σκορ με τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Ντανιέλε Βέρντε στο 4ο λεπτό. Άμεση όμως ήταν η απάντηση για τους «λατσιάλι», καθώς ένα λεπτό αργότερα και συγκεκριμένα στο 5΄ισοφάρισαν με τον Τσίρο Ιμόμπιλε.

Δέκα λεπτά αργότερα η Λάτσιο έκανε την ανατροπή ξανά με τον Ιταλό επιθετικό να σκοράρει ένα εκπληκτικό τέρμα με τρομερό πλασέ στη γωνία. Το 3-1 έγινε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ξανά από τον ίδιο παίκτη, τον Τσίρο Ιμόμπιλε. Η Λάτσιο κέρδιεσε πέναλτι με τον 31χρονο να εκτελεί και να το χάνει, όμως να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε με τους γηπεδούχους να κάνουν το 4-1 με τον Φελίπε Άντερσον. Ο Βραζιλιάνος τσίμπησε εξαιρετικά την μπάλα προ του αντιπάλου του, έφυγε στον κενό χώρο και πλάσαρε τον Ζουτ για το καρέ. Μάλιστα, στο 54΄η Σπέτσια έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αμιάν. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε με την Λάτσιο να χάνει ευκαρίες και στο 70΄σκόραρε το πέμπτο της τέρμα με τον Χισάι. Στο 85΄ήρθε το έκτο γκολ της Λάτσιο με τον Λουίς Αλμπέρτο να διαμορφώνει το τελικό σκορ. 

Η Αταλάντα ήταν καθόλα ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης απέναντι στην Μπολόνια, όμως δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και έμεινε στο 0-0. Η ομάδα του Γκασπερίνι είχε τις καλύτερες στιγμές στην αναμέτρηση, με το σύνολο του Σίνισα Μιχαίλοβιτς να στέκεται τυχερό. Η Αταλάντα έχασε σωρεία ευκαιριών, έφτασε πολλές φορές κοντά στο να προηγηθεί, όμως η ατυχία αλλά και οι αποκρούσεις του Σκορούπσκι έδωσαν τον βαθμό στους φιλοξενούμενους και στέρησαν δύο από την Αταλάντα.

Η Φιορεντίνα μετά την ήττα στην πρώτη αγωνιστική της Serie A από την Ρόμα, πήρε τη νίκη με 2-1 επί της Τορίνο στο Αρτέμιο Φράνκι. Η ομάδα του Βιντσέζο Ιταλιάνο ευτύχησε να προηγηθεί με τον Νίκολας Γκονζάλεθ στο 41ο λεπτό της αναμέτρησης. Η «γκρανάτα» πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο, όμως οι «βιόλα» ήταν αυτοί που πέτυχαν δεύτερο τέρμα με τον 23χρονο Βράχοβιτς στο 70ο λεπτό. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Τορίνο ήταν να μειώσει στο 89΄με τον Βέρντι που είχε περάσει ως αλλαγή στο 67΄. Έτσι η ομάδα από το Τορίνο γνώρισε τη δεύτερή της ήττα σε ισάριθμους αγώνες.

Η Γιουβέντους δεν κατάφερε να φύγει για δεύτερο συνεχόμενο ματς με τη νίκη, και υπέστη ήττα σοκ καθώς έχασε στην έδρα της με 0-1 από την Έμπολι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News