Εθνική Ελλάδας: «Κόουτς είμαστε στο πλευρό σου»

Παρά τις προσπάθειες κάποιων στην ΕΠΟ να διαλύσουν την εθνική ομάδα, οι παίκτες παραμένουν γύρω από τον προπονητή τους. Γράφει ο Παντελής Περιβολάρης στην SportDay της Κυριακής (19/11).

Η Εθνική ομάδα είναι ενωμένη γύρω από τον προπονητή της, Γκουστάβο Πογέτ, παρά τις προσπάθειες κάποιων στην ΕΠ0 να την διαλύσουν με ένα σωρό ενέργειες. Πως; Κάνοντας το βίο του προπονητή… αβίωτο.

Οταν η Ομοσπονδία δεν βρίσκει γήπεδο για να προπονηθεί η ομάδα, όταν ο βοηθός του προπονητή παραμένει απλήρωτος, όταν ο Πογέτ δεν καλείται καν να συζήτηση για την ανανέωση του συμβολαίου του και όταν από τα γραφεία στο Πάρκο Γουδή διαρρέεται ότι ο Ουρουγουανός προπονητής θα παραιτηθεί μετά τον αγώνα με τη Γαλλία, τότε είναι σαφές πως υφίσταται ένα οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της ομάδας που με τόσο κόπο «έχτισαν» ο προπονητής και οι παίκτες του. Ομως, αυτοί παραμένουν ενωμένοι και φάνηκε χθες στο δείπνο ενότητας, που έγινε με πρωτοβουλία του Πογέτ.

Στο μεταξύ ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα δώσει μεγάλη ευκαιρία σε αναπληρωματικούς στο πιο δύσκολο παιχνίδι, αυτό με τους δευτεραθλητές κόσμου. Ο Πογέτ αποδέσμευσε χθες τους Κουρμπέλη, Μάνταλο Τσιμίκα, Μπάλτοκ μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης.

Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για να παίξουν κόντρα στη Γαλλία ο Γαλανόπουλος, ο Αλεξανδρόπουλος, ο Βαγιαννίδης ή ο Ρότα, ο Γιαννούλης χωρίς να αποκλείεται κάποια άλλη συμμετοχή έκπληξη.

Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές είχαν ελεύθερο πρόγραμμα μετά το τέλος της προπόνησης και επέστρεψαν το βράδυ στο ξενοδοχείο για το δείπνο του Πογέτ. Η προπόνηση της Κυ- ριακής είναι προγραμματισμένη για τις 17.30.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News