Ρόνι Ο'Σάλιβαν: Λαμπερή πρεμιέρα για την ταινία της ζωής του

Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του κορυφαίου παίκτη σνούκερ όλων των εποχών, προβλήθηκε χθες για πρώτη φορά σε κεντρικό κινηματογράφο του Λονδίνου και από αύριο θα μπορούν να το παρακολουθήσουν και οι Έλληνες φίλαθλοι!

Όχι, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, τον οποίο βλέπετε να ποζάρει δίπλα στον Ρόνι Ο’Σάλιβαν, δεν ήταν ένας από τους λαμπερούς προσκεκλημένους της χθεσινής πρεμιέρας. Ήταν εκεί ως οικοδεσπότης, αφού το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του μεγάλου αστέρα του σνούκερ είναι προϊόν της δικής του εταιρίας παραγωγής!

Η ταινία «The Edge of Everything», σε σκηνοθεσία του Σαμ Μπλερ (ο ίδιος που έχει υπογράψει την ταινία μικρού μήκους «Maradona ’86»), έκανε λαμπερή πρεμιέρα χθες το βράδυ σε κινηματογράφο της Λέστερ Σκουέαρ του Λονδίνου.

Εξίσου λαμπροί ήταν και πολλοί απ’ τους παρευρισκόμενους. Ήταν εκεί ο παλαίμαχος διεθνής Άγγλος επιθετικός, Ίαν Ράιτ, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του σνούκερ, Στίβεν Χέντρι, αλλά και ο σύγχρονος μεγάλος αντίπαλος του Ο’Σάλιβαν, Τζαντ Τραμπ.

Και φυσικά, δεν ήταν δυνατόν να λείψει ο άλλος θρύλος του σνούκερ, Τζίμι Γουάιτ, μαζί με τον κιθαρίστα των Rolling Stones, Ρόνι Γουντ. Οι δυο τους συνδέονται εδώ και πολλά χρόνια με στενή φιλία με τον Rocket.

Την ταινία περίμεναν υπομονετικά οι φίλοι του σνούκερ από τον Μάιο του 2022, όταν ο Ο’Σάλιβαν κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για έβδομη φορά (ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Χέντρι). Ο μεγάλος άσος είχε αποκαλύψει λίγο μετά τον νικηφόρο τελικό με τον Τραμπ ότι το συνεργείο της εταιρίας παραγωγής τον ακολουθούσε σε κάθε του βήμα σε εκείνη τη διοργάνωση, καταγράφοντας όλες τις κινήσεις του.

Ωστόσο, το «The Edge of Everything» δεν καλύπτει μόνο τη συγκεκριμένη αγωνιστική στιγμή του Ο’Σάλιβαν. Γυρίζει τον χρόνο πίσω και ασχολείται με τις μάχες που έχει δώσει με την κατάθλιψη, αλλά και τα δύσκολα χρόνια που πέρασε ως έφηβος, λόγω της πολυετούς κάθειρξης που είχε επιβληθεί στον πατέρα του για ανθρωποκτονία.

Πρόκειται, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει έως τώρα, για ένα αναλυτικό ψυχογράφημα της πολυσχιδούς προσωπικότητας του Ο’Σάλιβαν, ο οποίος λίγες μέρες προτού κλείσει τα 48 του χρόνια παραμένει στο επίκεντρο αυτού του ιδιαίτερου – αλλά αρκετά δημοφιλούς ανά τον κόσμο – είδους μπιλιάρδου.

Όσο για την Ελλάδα; Σας έχουμε καλά νέα, αν και προς το παρόν δεν τίθεται θέμα προβολής του «The Edge of Everything» στους κινηματογράφους της χώρας μας. Ωστόσο, οι πολυάριθμοι Έλληνες οπαδοί του Ο’Σάλιβαν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ταινία από αύριο (23/11), εάν κάνουν συνδρομή στο Amazon Prime.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News