ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ 0-1: «Απόδραση» με Τσούμπερ από τους Ζωσιμάδες

Ένα ημίχρονο έφτανε στην ΑΕΚ που με το γκολ του Τσούμπερ από το 7′ κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για την ομάδα του Αλμέιδα, που ό,τι και ένα έκανε δεν βρήκε δεύτερο γκολ.

Η ΑΕΚ μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι, σκόραρε στο 7′ με τον Τσούμπερ, όμως έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες στη συνέχεια, δεν κατάφερε να βρει δεύτερο γκολ όμως πήρε τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (0-1).

Εξαιρετική για ένα ημίχρονο η «Ένωση», με πολύ καλή επιθετική λειτουργία, με 20 τελικές και 72% κατοχή, ενώ με εξαίρεση τη διπλή χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων στο ξεκίνημα δεν απειλήθηκε.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε βρει ένα γκολ στο τέλος αφού το ματς ήταν ανοιχτό, όμως η άμυνα της ΑΕΚ άντεξε, με την ομάδα του Αλμέιδα να παίρνει σημαντικό τρίποντο.

Χτύπησε νωρίς με Τσούμπερ

Πολύ δυνατά από το πρώτο λεπτό μπήκε η ΑΕΚ στο ματς με τον ΠΑΣ, πιέζοντας την ομάδα του Στάικου ψηλά, κάτι που έφερε αποτέλεσμα, καθώς η «Ένωση» μετά από κλέψιμο είχε την πρώτη καλή στιγμή της με το σουτ του Ελίασον.

Οι παίκτες του Αλμέιδα συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και μετά από εξαιρετική αντεπίθεση βρήκαν το γκολ στο 7′, όταν από την πάσα του Πινέδα στην περιοχή, ο Τσούμπερ εκτέλεσε από κοντά τον Κλέιμαν για το 0-1.

Μπαράζ εκατέρωθεν χαμένων ευκαιριών

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έμεινε πίσω όμως και έψαξε το γκολ, με τον Ροσέρο να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, τον Μπάλαν να σουτάρει πάνω στον Στάνκοβιτς και τον Παμλίδη στην επαναφορά να σπαταλά μοναδική ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι εξ’ επαφής.

Η «Ένωση» δεν άφησε το πόδι από το γκάζι με τους Γκατσίνοβιτς και Πινέδα να απειλούν και το Κλέιμαν να απαντά με επεμβάσεις.

Στο 26′ η ΑΕΚ με τον Τσούμπερ και πάλι έφτασε κοντά στο γκολ, όμως η κεφαλιά του σταμάτησε στον Κλέιμαν και στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Ελβετός έστειλε άουτ την μπάλα.

Διπλή χαμένη στιγμή και στο 32′, με τον Τσούμπερ να κάνει το τακουνάκι, τον Σιντιμπέ να αφήνει στον Μάνταλο με τον Κλέιμαν να λέει και πάλι όχι και τον Γκατσίνοβιτς από ευνοϊκή θέση να στέλνει έξω την μπάλα.

Ανώτερη αλλά χωρίς ουσία η ΑΕΚ

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με πίεση ψηλά και τις γραμμές της ανεβασμένες. Ο Ελίασον στο 51′ δεν κατάφερε να βρει στόχο, με το ρυθμό να πέφτει στα επόμενα λεπτά.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν στον έλεγχό τους το ματς, προσπαθούσαν να απειλήσουν, χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία. Η κατοχή έφτασε μέχρι και το 75% για την «Ένωση», όμως η απειλή δεν ερχόταν, με το σουτ του Πινέδα στο 68′ από ευνοϊκή θέση να σταματά στα σώματα.

Ο Αλμέιδα έκανε τέσσερις αλλαγές μεσοεπιθετικά για να τονώσει την ομάδα του, όμως το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση, όμως η άμυνα της ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα και έτσι η «Ένωση» πήρε το τρίποντο.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News