Στατιστικά: Ο... γρήγορος Ατρόμητος κι ο κατοστάρης Εραμούσπε

Όταν ο Έντερ Γκονθάλεθ έγραψε το 0-2 για τον Ατρόμητο στο 8ο λεπτό, αυτό που αρκετοί αναρωτήθηκαν ήταν το εξής: Έχει πετύχει η άλλη φορά δύο γκολ τόσο νωρίς η περιστεριώτικη ομάδα, σε εκτός έδρας ματς της Super League;

Η απάντηση, όσο κι αν θα σας φανεί απρόσμενη, είναι «ναι». Στις 10 Απριλίου 2016, ο Ατρόμητος είχε αντιμετωπίσει την Καλλονή στο Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης και είχε σκοράρει ήδη δύο φορές, πριν συμπληρωθεί το 6ο λεπτό!

Για την ακρίβεια -και μάρτυς μας το βίντεο- ο Φερνάντο Ουσέρο είχε διαμορφώσει το 2-0 για το «Αστέρι» όταν το χρονόμετρο έδειχνε 5:26. Χθες, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Λαμίας από την κεφαλιά του Γκονθάλεθ στα 7:47. Σημαντική διαφορά, όταν αναφερόμαστε σε ρεκόρ που κρίνονται ακόμα και στο δευτερόλεπτο.

Ακόμα πιο σημαντική διαφορά, όμως, είναι ότι πριν από επτάμισι χρόνια ο Ατρόμητος είχε νικήσει την Καλλονή με 4-2, αξιοποιώντας το γρήγορο προβάδισμά του. Ενώ χθες, λίγο έλειψε να ηττηθεί από τη Λαμία, παρότι έχασε και πέναλτι στο 20′ για να προηγηθεί με 3-1.

Τρέχει με… 100 ο Εραμούσπε

Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε συμπλήρωσε χθες 100 συμμετοχές στη Super League 1, στην οποία βέβαια έχει αγωνιστεί μόνο με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Αργεντινός αμυντικός είχε κάνει ντεμπούτο στις 25 Σεπτεμβρίου 2020, στην εκτός έδρας ισοπαλία με τον Αρη με 2-2. Μάλιστα, είχε πετύχει τότε και το πρώτο από τα συνολικά 19 γκολ του με τον ΠΑΣ στο πρωτάθλημα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News