Super League: Το 800άρι του Πανσερραϊκού και το 200άρι του Παναιτωλικού

Στον Πανσερραϊκό θα προσπαθήσουν να ξεχάσουν τη συντριβή του περασμένου Σαββάτου από τον ΠΑΟΚ με 5-0. Ο συγκεκριμένος αγώνας, όμως, είναι προορισμένος να μνημονεύεται εσαεί απ’ τους ιστορικούς για έναν απλό λόγο.

Τα «Λιοντάρια» συμπλήρωσαν 800 αγώνες στην κορυφαία κατηγορία, στην οποία μετείχαν για πρώτη φορά την περίοδο 1965-66. Είναι χαρακτηριστικό ότι έγιναν μόλις η 15η ομάδα στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League που πιάνει αυτό το ορόσημο.

Περισσότερους έχουν μόνο οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ που δεν έχουν λείψει ποτέ απ’ το ετήσιο ραντεβού κι έχουν ξεπεράσει και τους 2.000 αγώνες. Το ίδιο έχει καταφέρει κι η ΑΕΚ παρότι έχει λείψει δύο σεζόν, ενώ ψηλά βρίσκονται κι ο Άρης, ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής που έχουν ξεπεράσει άπαντες τα 1.500 ματς.

Και τέλος, ψηλότερα απ’ τον Πανσερραϊκό βρίσκονται κι ο ΟΦΗ, ο Απόλλων Σμύρνης, ο Εθνικός, η Ξάνθη, η ΑΕΛ, ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Παναχαϊκή. Σ’ αυτό το «κλειστό» κλαμπ μπήκε η ομάδα της Ανατολικής Μακεδονίας.

Ο παρθενικός αγώνας του στην Α’ Εθνική ήταν εντός έδρας, απέναντι στη Νίκη Βόλου και συνοδεύτηκε από… νίκη: 1-0  με σκόρερ τον Γιώργο Τσακίρη, στις 28 Νοεμβρίου 1965 (ναι, ήταν πρεμιέρα, απλώς για πολλούς λόγους το πρωτάθλημα είχε αργήσει να αρχίσει).

Ο συνολικός απολογισμός είναι 207 νίκες, 211 ισοπαλίες και 382 ήττες. Στα 800 ματς υπολογίζονται και τα δύο μπαράζ παραμονής που έδωσε το καλοκαίρι του 1966.

200 ήττες ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός δημιούργησε προϋποθέσεις για να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη, όταν ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης σκόραρε στο 13ο λεπτό. Ωστόσο, υποτάχθηκε στη μοίρα του που τον θέλει να χάνει από τον Ολυμπιακό τα τελευταία εννιά χρόνια.

Έτσι, έφτασε τις 200 ήττες στην ιστορία του στην Α’ Εθνική/Super League, στην οποία μετείχε για πρώτη φορά την περίοδο 1975-76. Η ομάδα του Αγρινίου έχει γνωρίσει 127 ήττες εκτός έδρας κι άλλες 73 εντός.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News