ΒΟΛΟΣ-ΑΕΚ 4-3: Μπροστά βάζει, πίσω μπάζει!

Οαση ο Αμραμπάτ για την ΑΕΚ, νέα κακή εμφάνιση και ήττα στο Βόλο με 4-3

Συνεχίζει να προβληματίζει η ΑΕΚ στα φιλικά παιχνίδια της και δείχνει πως πρέπει να εκμεταλλευθεί την έλευση των νέων μεταγραφών (Τσούμπερ και Γέφτιτς, που βρίσκεται προ των πυλών) για να αλλάξει την εικόνα της. Πραγματοποιώντας ακόμα μια κακή εμφάνιση, η Ενωση ηττήθηκε με 4-3 στο Βόλο από την τοπική ομάδα. Πιο ανησυχητική από την ήττα, ήταν η εικόνα των «κιτρινόμαυρων», που με εξαίρεση τον Αμραμπατ κινήθηκαν σε πολύ ρηχά νερά. 

Η ΑΕΚ έδειξε και πάλι να μην έχει ταυτότητα στο παιχνίδι της. Το σχέδιο του Μιλόγεβιτς να πιέσει ψηλά την αντίπαλη άμυνα δεν βγήκε. Αν και ξεκίνησε ζωηρά και με διάθεση να επιβάλει το ρυθμό της, στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, η ΑΕΚ βρισκόταν σε θέση άμυνας. Δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά, είχε πρόβλημα στην πίεση που ασκούσε ο Βόλος, έχανε εύκολα την μπάλα στη μεσαία γραμμή και είχε ελάχιστη δημιουργία, εξαιρουμένου του Αμραμπατ. 

Ο Μαροκινός ήταν όαση στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Ξεκινώντας από τη δεξιά πλευρά στο 4-3-3 που δοκίμασε ο Μιλόγεβιτς, ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά με τις ενέργειες του. Κυρίως μέσα από ατομικές προσπάθειες, ο Αμραμπατ αναστάτωνε την αντίπαλη άμυνα. Ηταν εκείνος που είχε την καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, αλλά και εκείνος που σέρβιρε το γκολ με το οποίο μείωσαν οι «κιτρινόμαυροι» στο 53’ με κεφαλιά του Τάνκοβιτς.

Ο Βόλος είχε έναν τρομερό Φερνάντες, που σκόραρε δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο με συρτό σουτ από πάσα του Ροσέρο (49’) και με σουτ μέσα από την περιοχή στο 60’. Νωρίτερα, οι Θεσσαλοί είχαν πάρει προβάδισμα με πέναλτι του Μπαριέντος στο 36’, στο οποίο υπέπεσε ο Σάκχοφ. Ο Μιλόγεβιτς επιχείρησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Μάνταλου, αλλά η κατάσταση δεν βελτιώθηκε αισθητά. 

Είναι αλήθεια πως η είσοδος του Μάνταλου τακτοποίησε κάπως το παιχνίδι της ΑΕΚ, αλλά ήταν φανερό πως έλειπε κάτι στη μεσαία γραμμή. Ελειπε ο παίκτης που θα μπορούσε να ενώσει τις γραμμές και παράλληλα να δώσει ηρεμία στο παιχνίδι. Παράλληλα, υπήρξαν και αρκετά ατομικά λάθη, με πολλά θέματα στη μετάβαση από επίθεση σε άμυνα, με το δεύτερο γκολ να ξεκινά από λάθος του Μισελέν και το τρίτο από κακή συνεννόηση των Βράνιες, Τζαβέλλα. 

Η ΑΕΚ μείωσε εκ νέου με τον Τάνκοβιτς στο 75’, έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Σουηδός μετά από ανατροπή από τον γκολκίπερ του Βόλου. Με νέο πέναλτι, σκόραρε ξανά και ο Βόλος στο φινάλε με τον Ρεγκατίν, ενώ η ΑΕΚ μείωσε ξανά με κεφαλιά του Ανσαριφάρντ. Ωστόσο, είναι φανερό πως η ΑΕΚ πρέπει να αλλάξει πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα. Κάποια θα τα δώσουν οι νέοι παίκτες που θα μπουν στην ομάδα, αλλά πολλά περισσότερα πρέπει να βγουν από τον Μιλόγεβιτς και την καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις.

Βόλος (Γ. Αμπασκάλ, 4-2-3-1): Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος (78′ Νίνης) Φερνάντες (89′ Βοϊτκόφσκι) Ρεγκατέν, Μπαρτόλο (91′ Τερεζίου) Ροσέρο (74′ Φαν Βέερτ)

ΑΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς, 4-3-3): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες (63’ Μήτογλου), Τζαβέλλας, Μιτάι (81′ Ραντόνια), Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (63’ Γαλανόπουλος), Σάκχοφ (46’ Μάνταλος), Τάνκοβιτς, Αμραμπατ, Αραούχο (63’ Ανσαριφάρντ)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News