Παναθηναϊκός: Επιστροφή στη Λεωφόρο κόντρα στον «κακό μπελά» και με άμυνα... εκτάκτου ανάγκης

Το αποψινό (19:30) παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στον πάντα σκληροτράχηλο ΟΦΗ στο γήπεδο της Λεωφόρο είναι επικίνδυνο, απαιτητικό και συνάμα αυτό που χρειάζονται οι «πράσινοι» μετά τις ήττες από Άρη και Βιγιαρεάλ.

Ένας μήνας μακριά από τη Λεωφόρο. Τόσο μεσολάβησε από εκείνο το 5-0 επί του Πανσερραϊκού μέχρι απόψε, το «ραντεβού» με τον ΟΦΗ στις 19:30, στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην έδρα του μετά από ένα σερί εκτός έδρας αγώνων και θέλει να επιστρέψει στις νίκες που θα τον διατηρήσουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μιας και περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν μετά την ήττα από τον Άρη την περασμένη αγωνιστική.

Απόψε παίζει και ο Ολυμπιακός, στον Βόλο με τον Πανθεσσαλικό και εφόσον περάσει με το διπλό θα προσπεράσει τον Παναθηναϊκό και θα ανέβει πρώτος, προσθέτοντας άγχος στην ομάδα του τριφυλλιού. Ένα άγχος, πάντως, σίγουρα υπάρχει στις τάξεις του Παναθηναϊκού αφού το αποψινό παιχνίδι θα μπορούσε και να χαρακτηριστεί ως «do or die». Ισως βαρύ, ίσως υπερβολικό, αλλά ο Παναθηναϊκός κουβαλάει δύο σερί ήττες, στα τελευταία ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, αναζητώντας απόψε το «φάρμακο» που δεν θα έχει μόνο βαθμολογικό όφελος, αλλά και ψυχολογικό.

Απέναντί του ο ΟΦΗ που κι αυτός έχει το δικό του αρνητικό σερί αποτελεσμάτων. Από τον Οκτώβριο και το 2-0 με το οποίο ταπείνωσε την ΑΕΚ έχει να κερδίσει η Κρητική ομάδα και πάει στη Λεωφόρο να κάνει ό,τι έκανε πέρυσι που πήρε την ισοπαλία, χάνοντας μάλιστα ένα μεγάλο διπλό με το γκολ του Φώτη Ιωαννίδη στις καθυστερήσεις.

Ο ΟΦΗ είναι «κακός μπελάς» για τους «πράσινους», όχι μόνο στο Ηράκλειο (πέρυσι ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής κι έβαλε τέλος σε μία σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων που κρατούσε από το 2015 κι έπειτα), αλλά και στην Αθήνα. Του έχει κάνει ουκ ολίγες ζημιές του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια, ενώ είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στα τελευταία δύο παιχνίδια στη Λεωφόρο, στην κανονική περίοδο, ο ΟΦΗ έχει πάρει δύο ισοπαλίες από τον αποψινό του αντίπαλο.

Εύκολο, λοιπόν, σίγουρα δεν το λες τον αγώνα για τον Παναθηναϊκό. Απαιτητικός και δύσκολος είναι κόντρα σε έναν ΟΦΗ που δεν έχει τίποτα να χάσει, αντίθετα έχει πολλά να κερδίσει αν φύγει με αποτέλεσμα. Mην ξεχνάτε πως η Κρητική ομάδα έχει πετύχει εφέτος σπουδαίες νίκες, επικρατώντας του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Μόνο από τον Ολυμπιακό έχει χάσει στα λεγόμενα μεγάλα ματς.

Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, θέλει να καθαρίσει με το παιχνίδι όσο πιο εύκολα γίνεται και χωρίς απώλειες που θα χαλάσουν το κλίμα και θα προκαλέσουν εύλογο προβληματισμό. Το ίδιο ισχύει και αγωνιστικά, να μην υπάρξουν απώλειες, αφού ήδη ο Γιοβάνοβιτς μετράει μπόλικες με τελευταία τον Γεντβάι. Ο Κροάτης αμυντικός έμεινε εκτός αποστολής και ο Σέρβος προπονητής έχει διαθέσιμο μόνο έναν κανονικό στόπερ, τον Σένκεφελντ. Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν είναι εκτός, ήρθε να προστεθεί και ο Γεντβάι και ο Γιοβάνοβιτς έχει ως εναλλακτικές λύσεις μόνο τις «έκτακτες», τις λεγόμενες ειδικών συνθηκών, δηλαδή τον Αράο και… τον Ζέκα.

Θυμίζουμε πως μετά τον ΟΦΗ και μέχρι το τέλος του 2023 ο Παναθηναϊκός έχει θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα: Ατρόμητος, Βόλος και ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και μία Μακάμπι ενδιάμεσα που θα κρίνει το ευρωπαϊκό του μέλλον. Σε αυτόν, λοιπόν, τον Γολγοθά με συνεχόμενους αγώνες σε σύντομο χρονικό διάστημα η ομάδα του τριφυλλιού θέλει να… ανέβει όσο πιο εύκολα γίνεται.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News