Αταμάν: Συναισθηματικά φορτισμένος για το παιχνίδι με την Εφές

Ο Εργκίν Αταμάν επιστρέφει στο παλίο του σπίτι…την Εφές φιλοξενούμενος όμως αυτή την φορά. Οι αναμνήσεις του όμως είναι πολλές και καλές, πως να μην πάει συναισθηματικά φορτισμένος σε αυτό το παιχνίδι;

Ο Εργκίν Αταμάν επιστρέφει στο παλίο του σπίτι…την Εφές φιλοξενούμενος όμως αυτή την φορά. Οι αναμνήσεις του όμως είναι πολλές και καλές, πως να μην είναι συναισθηματικά φορτισμένος για αυτό το παιχνίδι;

Ο Τούρκος προπονητής ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία της Εφές το 2017, έχοντας βρεθεί ξανά βέβαια στον πάγκο της, όταν ακόμα λεγόταν Εφές Πίλσεν, σε δύο διαφορετικές θητείες (1999-2001, 2008-2010).

Την σεζόν 2019-20 κατάφερε να δημιουρήσει την ομάδα που είχε ονειρευτεί με πρωταγωνιστές  τους Σέιν Λάρκιν και Βασίλιε Μίτσιτς. Η διακοπή του πρωταθλήματος της Euroleague λόγω του Covid-19 βρήκε την πολύ καλή Εφές στην πρώτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης.

Αυτή η διακοπή τους έδωσε χρόνο να δουλέψουν αλλά και δίψα για την κορυφή και την επόμενη σεζόν η ομάδα του Αταμάν κατάφερε να βρεθέι στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία τους, κατατροπώντας την ομάδα της Μπαρτσελόνα  στον μεγάλο τελικό.

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί την επόμενη σεζόν βρέθηκαν πάλι στο Final Four εκεί που συνάντησαν και απέκλεισαν στους ημιτελικούς την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με το θανατηφόρο buzzer-beater τρίποντο του Μίτσιτς. 

Οι Τούρκοι βρεθηκάν στον τελικό για ακόμα μία φορά με ισπανική ομάδα, με την Ρεάλ Μαδρίτης όμως αυτή την φορά και κατάφερε να κατακτήσει και απέναντί τους back-to-back την πολυπόθητη κορυφή της Euroleague με τον Αταμάν να κάνει πάλι τα μαγικά του…

Το καλοκαίρι του 2023 μετά από την πολύ επιτυχημένη πορεία του με την ομάδα της Εφές ο Τούρκος τεχνικός αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση του Παναθηναϊκού Aktor και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Ενώ δείχνει να είναι ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία του στον Παναθηναϊκό στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε πριν απο τον αγώνα των «πρασίνων» με την Εφές έδειξε να νοσταλγεί τις στιγμές του στην Τουρκία.

Πιο αναλυτικά είπε:

«Έχω ωραίες αναμνήσεις με την Εφές. Με όλο το προσωπικό, τους παίκτες, τον πρόεδρο, τους φιλάθλους. Όμως τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Υπάρχει ο επαγγελματισμός στη ζωή. Και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτό το ματς με τον Παναθηναϊκό. Για εμένα θα είναι αρκετά συναισθηματική η φόρτιση να βρεθώ εκεί ύστερα από την τόσο πετυχημένη περίοδο της καριέρας μου, όπως επίσης και για την ιστορία της Αναντολού Εφές. Θα είναι ωραία»

Το μυαλό του δείχνει να είναι προσηλωμένο στο παρόν, παρά την νοσταλγία του για το παρελθόν, και στους τίτλους που θέλει να κατακτήσει με τον Παναθηναϊκό Aktor.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News