Αρης-Περιστέρι 81-73: Τρίποντη εκτέλεση με ηγέτη Γκάλινατ!

Εurokinissi

Ο Αρης κυριάρχησε σε όλους τους τομείς στο Παλέ μπροστά στον κόσμο του και πέτυχε σπουδαία νίκη με… κόντρα στο Περιστέρι – Βροχή από τρίποντα, αλλά τα πολλά λάθη λίγο έλειψε να τον βάλουν σε κίνδυνο.

Το πάθος του κόσμου, η ψυχή των παικτών του Αρη και τα τρίποντα του Γκάλινατ νίκησαν την ποιότητα και το βάθος πάγκου του Περιστερίου. Η ομάδα του κόουτς Καστρίτη μετά από τρεις συνεχόμενους εκτός έδρας αγώνες γύρισε στο «πύρινο» Παλέ και έχοντας από την αρχή του αγώνα το προβάδισμα νίκησε 81-73 κρατώντας την ομάδα του Σπανούλη κάτω από τους 80 πόντους.

Το αποτέλεσμα αυτό δίνει στον Αρη τη δυναtότητα να πλασαριστεί καλύτερα στη βαθμολογία της Stoiximan Basket League, και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο Final7.

Ο Αρης έβγαλε αντίδραση μετά τη βαριά ήττα από τη Γκραν Κανάρια στο Λας Πάλμας για το Eurocup και από την αρχή του αγώνα δημιούργησε μια διψήφια διαφορά πόντων 13 πόντων, που του έδωσε τη δυνατότητα να διαχειριστεί το ματς.

«Βροχή» από τρίποντα

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την ευστοχία τους ειδικά στα τρίποντα σε αντίθεση με το Περιστέρι που ήταν άστοχο, ενώ κυριάρχησε και σε ριμπάουντ και ασίστ. Ο Γκάλινατ εκτέλεσε την άμυνατ του Περιστερίου από το τρίποντο, ενώ συνεισφορά είχαν και οι Τολιόπουλος, Μπλούμπεργκ και Μποχωρίδης.

Ολοι οι παίκτες του Καστρίτη έβγαλαν την απαιτούμενη ενέργεια και στήριξνα στο σκοράρισμα κατά διαστήματα. Στην αρχή ο Μπλούμπεργκς, στην τρίτη περίοδο ο Γκάλινατ και στο φινάλε ο Μπάνκστον, που για 30 λεπτά ήταν ανενεργός και στο τέλος με δικό του σόου πήγε τη διαφορά μέχρι και τους 18 πόντους (74-56).

Ωστόσο το Περιστέρι εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη του Αρη, μάζεψε τη διαφορά στο φινάλε, αλλά δεν είχε άλλο χρόνο για να διεκδικήσει τη νίκη. Το ματς τελείωσε με ‘ενταση ανάμεσα σε Ξανθόπουλο και Μπχωρίδη.

Tα δεκάλεπτα: 18-12, 37-30, 59-46, 81-73

ΑΡΗΣ: Τολιόπουλος 11 (2), Μπλούμπεργκς 12 (2), Χάρελ 5 (1), Μπάνκστον 10, Γκάλινατ 18 (6), Καρ 7, Κατσίβελης 2, Μποχωρίδης 6 (2), Περσίδης 2, Ντε Σόουζα 8.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Ράγκλαντ 19 (2), Πουλιανίτης 10, Γουίλιαμς 6 (1), Τόμπσον 4, Χουγκάζ 6, Μήτρου-Λονγκ 5 (1), Ντάνγκουμπιτς 11 (1), Ρένφρο 12.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News