ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Αρνείται την πρόταση του Πρωθυπουργού ο Βαγγέλης Αποστολάκης

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε η άρνηση του Βαγγέλη Αποστολάκη να αναλάβει την θέση του υπουργού Πολιτικής προστασίας.

«Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Αποστολάκης ο οποίος εξηγούσε σε συνομιλητές του πως «επειδή δεν πληρούνται αυτοί οι όροι, δεν μπορεί να αποδεχθεί την πρόταση που του έγινε καθώς δεν υπάρχει διακομματική συναίνεση».

Όπως είπε, ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε θέσει τους όρους να είναι επικεφαλής υπουργείου και να υπάρχει η απαιτούμενη συναίνεση, κάτι που τον οδήγησε στην άρνηση, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωσή του και μετά τις αντιδράσεις απο τον ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης φέρεται την περασμένη Δευτέρα να ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση που του έκανε ο Πρωθυπουργός να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά. Κατά την επικοινωνία τους, ο Αλέξης Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή, και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει και όχι για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία.

Ο κ. Αποστολάκης φέρεται ακολούθως να τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς, κάτι που τελικά κατέληξε σε ανακοίνωση και ανατροπή.

Αναμένονται ανακοινώσεις.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News