ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Την περιμένει ένα απαιτητικό διάστημα μετά τη διακοπή

Οι “μερένγκες” μετρούν 21 ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, με το ρεκόρ της ομάδας στον 21ο αιώνα να ανήκει στον Ζινεντίν Ζιντάν με 28 αναμετρήσεις μεταξύ του 2016 και του 2017.

Στην προσπάθειά της να επεκτείνει αυτό το σερί, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει να περάσει ένα ποδοσφαιρικό crash test με 4 ματς πρωταθλήματος σε 17 μέρες αρχής γενομένης από τις 12 Σεπτεμβρίου. Σε αυτά βεβαίως να προσθέσουμε και τα 2 ματς του Champions League, τα οποία μπορεί να μην επηρεάζουν το σερί, αλλά σίγουρα παίζουν ρόλο στην αγωνιστική επιβάρυνση και στο θέμα της διαχείρισης του χρόνου συμμετοχής. 
 
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Κάρλο Αντσελότι ξεπεράσει άλλους δύο προπονητες, πριν πλησιάσει το αήττητο σερί των 28 αγώνων του Ζινεντίν Ζιντάν. Για να είμαστε ακριβείς ο Ιταλός θέλει να ξεπεράσει και τον ίδιο τον εαυτό του, αφού όταν είχε πάρει τη σκυτάλη από τον Ζοζέ Μουρίνιο, είχε βοηθήσει και αυτός το 2013 να πάει το σερί στα 22 ματς. Μόνος του ο Πορτογάλος τεχνικός είχε μετρήσει 24 ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα (μεταξύ του 2011 και του 2012).
 
Η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα στις 30 περασμένου Ιανουαρίου εντός έδρας με σκορ 2-1 από τη Λεβάντε. 
 
Το καλό για την ίδια είναι ότι έχει κάνει τη δουλειά της και παρά την απώλεια βαθμών τη δεύτερη αγωνιστική, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας έστω και με συγκατοίκους. Η κατάσταση αυτή επιτρέπει στον Κάρλο Αντσελότι να προετοιμάσει με μια σχετική ηρεμία το επόμενο διάστημα. Και λέμε σχετική, διότι όταν σου λείπουν ούτε λίγο ούτε πολύ 11 ποδοσφαιριστές, πάντα έχεις το νου σου μην… “μολυνθεί” η ομάδα σου από τον “ιό FIFA”, όπως συνηθίζουν οι Ισπανοί να λένε, όταν κάποιος παίκτης επιστρέφει τραυματίας από τις υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα του. 
 
 
Έτσι λοιπόν ο Κάρλο Αντσελότι δεν θα έχει στη διάθεσή του για τις επόμενες μέρες τους εξής 11 παίκτες: Μπενζεμά (Γαλλία), Αλάμπα (Αυστρία), Αζάρ και Κουρτουά (Βέλγιο), Μιλιτάο, Βινίσιους και Καζεμίρο (Βραζιλία), Βαλβέρδε (Ουρουγουάη), Γιόβιτς (Σερβία), Μπέιλ (Ουαλία) και Μπλάνκο (Εθνική Ελπίδων Ισπανίας). Παρεμπιπτόντως στην ανδρική “φούρια ρόχα” συνεχίζει να μην υπάρχει ούτε ένας παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. 
 
Όταν επιστρέψουν λοιπόν οι προαναφερθέντες, έχουν μπροστά τους το εντός έδρας παιχνίδι με τη Θέλτα στις 12 Σεπτεμβρίου στην επιστροφή τους στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου”. Τρεις μέρες αργότερα θα ταξιδέψει στο Μιλάνο για το ματς με την Ίντερ στο άνοιγμα της φετινής αυλαίας των ομίλων του Champions League. Από τις 19 μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου υπάρχουν τρία ματς πρωταθλήματος, εκτός με Βαλένθια και εντός με Μαγιόρκα και Βιγιαρεάλ. Στις 28 του ίδιου μήνα για το Champions League θα πατήσουν το πόδι τους σε έναν από τους “ναούς” του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ο Γιώργος Αθανασιάδης και ο Δημήτρης Κολοβός με τη Σέριφ Τιρασπόλ. 
 
Είναι σίγουρα ένα πολύ ενδιαφέρον χρονικό διάστημα για μια Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία συν τοις άλλοις θα προέρχεται και από μία ιδιαίτερα έντονη μεταγραφική περίοδο. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News