Ολυμπιακός: Ο Καρβαλιάλ ξέρει πού έχει έρθει και τι τον περιμένει...

Δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο ο Καρβαλιάλ για να αντιληφθεί την κρισιμότητα και τις παγίδες που μπορεί να κρύβει η αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες. Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

O Ολυμπιακός έκανε επανεκκίνηση το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης με τον Κάρλος Καρβαλιάλ στον πάγκο του. Με ένα χορταστικό 5-2 οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν άνετα την παρουσία τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την άνοιξη, κάτι που δεν κατάφεραν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Η πίστα αλλάζει σήμερα για την ομάδα του Πειραιά, που καλείται να κάνει ολική επαναφορά στη μάχη του τίτλου, μετά τις απώλειες των τελευταίων αγωνιστικών και με τον τρόπο που αυτές ήρθαν.

Εδώ έχει μεγάλη σημασία ότι ο νέος προπονητής έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας. Μπορεί να πέρασε απ’ τη χώρα μας για ένα μικρό διάστημα πριν από μια 15ετία, ωστόσο, έχει σχηματίσει ήδη ξεκάθαρη εικόνα. Δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να αντιληφθεί την κρισιμότητα και τις παγίδες που μπορεί να κρύβει η αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες.

Είναι δεδομένο ότι η ομάδα του γνωστού και μη εξαιρετέου Πάμπλο Γκαρσία, θα κάνει τα πάντα για να φρενάρει τον Ολυμπιακό. Οπως συνέβη και πριν από μερικές μέρες στην αναμέτρηση του Βόλου, οι «ερυθρόλευκοι» θα χρειαστεί να τα βάλουν με… θεούς και δαίμονες για να φτάσουν στο πολύτιμο τρίποντο. Πέρα απ’ τη δυναμικότητα του αντιπάλου, θα πρέπει να νικήσουν και τα τυχόν φαλτσοσφυρίγματα, που δεν τους έχουν αφήσει να πάρουν ανάσα απ’ το ξεκίνημα της περιόδου. Για όλα αυτά, ο Κάρλος Καρβαλιάλ έχει σχηματίσει εικόνα εδώ και μέρες.

Ξέρει καλά το σκηνικό που έχει στηθεί, ρώτησε κι ενημερώθηκε για όλες τις λεπτομέρειες, προκειμένου να προετοιμάσει σχετικά και τους ποδοσφαιριστές του. Πλέον δεν αρκεί μία ομάδα να είναι προετοιμασμένη σε αμιγώς αθλητικό επίπεδο. Θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να είναι υποψιασμένοι και για όλα τα… απρόοπτα που μπορούν να προκύψουν στη διάρκεια μιας αναμέτρησης.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, λοιπόν, το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού έχει δουλέψει πολύ και στον τομέα της ψυχολογικής υποστήριξης, προ- κειμένου οι παίκτες να μην αντιμετωπίσουν με την παραμικρή αφέλεια το συγκεκριμένο παιχνίδι και να… πατήσουν τέρμα το γκάζι απ’ την αρχή ως το τέλος.

Οταν έχεις απέναντί σου έναν αντίπαλο που θα κάνει τα πάντα για να μη χάσει, οφείλεις να είσαι δύο φορές πιο προσεκτικός. Οχι μόνο στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα, καθώς ένα λάθος μπορεί να ανεβάσει αυτόματα τον βαθμό δυσκολίας. Σε ματς όπως αυτό, δεν αρκεί να επιλέξεις τους καλύτερους για να φτάσεις στη νίκη. Μετράει ακόμη πιο πολύ να διαλέξεις εκείνους που ε ναι διατεθειμένοι να αφήσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν στο γήπεδο.

Εκείνους που θα αντιμετωπίσουν το παιχνίδι σαν να μην υπάρχει αύριο. Θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να δια- πιστώσουμε σε λίγες ώρες πόσο καλά προετοίμασε την ομάδα του ο Πορτογάλος τεχνικός, αλλά και πόσοι απ’ τους παίκτες ήταν έτοιμοι για να ανταποκριθούν στις… κρυφές απαιτήσεις της αναμέτρησης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News