Παναθηναϊκός: Οι επιδόσεις και ο ανταγωνισμός - Είναι καλύτερος από πέρυσι

Ο απολογισμός του Παναθηναϊκού μετά από 15 αγωνιστικές και η σύγκριση με την περσινή σεζόν.

Στο φινάλε του έτους, μετά την ολοκλήρωση 15 «στροφών» της κανονικής περιόδου της Super League 1, η πρώτη ανάγνωση και η σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο δείχνει πως ο Παναθηναϊκός έχει 5 βαθμούς λιγότερους (34 φέτος, 39 πέρσι), την ώρα που όλος ο ανταγωνισμός του έχει ανεβάσει τα δικά του νούμερα.

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ είναι στο +6 σε σχέση με πέρυσι, ο Ολυμπιακός είναι στο +3 και μόνο η ΑΕΚ δείχνει στο -3.

Υπάρχει όμως και μία δεύτερη ανάγνωση στην έως τώρα βαθμολογία της λίγκας, που αφορά το τι έκαναν φέτος οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου στα ακριβώς αντίστοιχα παιχνίδια με τις άλλες ομάδες. Τι έκανε π.χ. ο Παναθηναϊκός πέρυσι στην Τρίπολη και τι έκανε φέτος, τι έκανε ο ΠΑΟΚ πέρυσι στο Ηράκλειο και τι φέτος, τι έκανε η ΑΕΚ πέρυσι στο Αγρίνιο και τι φέτος κ.ο.κ.

Σ’ αυτή λοιπόν την πολύ πιο ειδική βαθμολογία, ο Παναθηναϊκός, όσο κι αν φαντάζει περίεργο, είναι σε καλύτερη μοίρα από πέρυσι. Για την ακρίβεια αυτή τη στιγμή είναι στο +1 όσον αφορά τους βαθμούς που είχε πέρυσι, συγκριτικά μ’ αυτούς που έχει συγκεντρώσει φέτος με τους ίδιους αντιπάλους του στα εντός κι εκτός έδρας παιχνίδια. Η διαφοροποίηση της σύγκρισης έχει να κάνει με τις ομάδες που υποβιβάστηκαν κι εκείνες που ανέβηκαν, ωστόσο, η αναγωγή έχει γίνει με την
«αντικατάσταση» του Ιωνικού απ’ την Κηφισιά και του Λεβαδειακού απ’ την ομάδα που προήχθη απ’ την περιφέρεια, τον Πανσερραϊκό.

Ο Παναθηναϊκός έχει φέτος θετικό πρόσημο 10 βαθμών σε σχέση με πέρυσι, το οποίο προήλθε μέσα απ’ τους αγώνες με: Αστέρα Τρίπολης (ήττα 1-0 πέρυσι, νίκη 4-1 φέτος), ΠΑΟΚ (ήττα 0-3 πέρυσι στη Λεωφόρο, 2-2 φέτος), Ολυμπιακό (0-0 πέρυσι, νίκη 3-0 στις δικαστικές αίθουσες), Κηφισιά (ισοπαλία 1-1 πέρυσι με τον Ιωνικό, νίκη 1-0 φέτος στην Κηφισιά) και ΟΦΗ (1-1 πέρυσι στη Λεωφόρο, νίκη 4-0 φέτος).

Από εκεί και πέρα έχει τα ίδια αποτελέσματα στα ματς με Ατρόμητο εντός (2-0 πέρυσι, 5-0 φέτος),
Βόλο εντός (2-0 πέρυσι, 3-0 φέτος), ΠΑΣ Γιάννινα εκτός (νίκες 1-0 πέρυσι και φέτος), Παναιτωλικό εκτός (1-0 πέρυσι, 5-0 φέτος), Πανσερραϊκό εντός (1-0 τον Λεβαδειακό πέρυσι, 5-0 φέτος) και Βόλο εκτός (5-1 πέρυσι, 3-0 φέτος).

Σε ό,τι αφορά τις απώλειες, σχημάτισε ένα αρνητικό πρόσημο 9 βαθμών στα ματς με ΑΕΚ εντός (2-1 πέρυσι, 1-2 φέτος), Αρη εκτός (1-2 πέρυσι, 2-0 φέτος) κι Ατρόμητο (0-2 πέρυσι, 3-2 φέτος) κι έτσι
σχηματοποιήθηκε αυτό το +1 που μετράει φέτος σε σχέση με τις επιδόσεις του στα αντίστοιχα περσινά παιχνίδια…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News