Γιώργος Χελάκης: Ο Ναβάρο είναι σέντερ φορ, που μπορεί να γίνει βασικός για χρόνια

Ξέχωρα με τις κινήσεις που γίνονται για να θωρακιστεί ο Ολυμπιακός εκτός αγωνιστικών χώρων, η αγωνιστική θωράκιση της ομάδας παραμένει ζήτημα προτεραιότητας. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.

Κι εκεί που όλοι είχαν την εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός καίγεται για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού,  ήρθαν έτσι τα πράγματα που έχει πάρει φωτιά για την απόκτηση σέντερ φορ. Αυτή τη στιγμή διαθέσιμος  είναι μόνο ο Στέφαν Γιόβετιτς. Ενας παίκτη για τον οποίο λίγες μέρες πριν ο Κάρλος Καρβαλιάλ δήλωνε ότι  δεν είναι έτοιμος να παίξει για ενενήντα λεπτά.

Οτι ο Μαυροβούνιος είναι ευπαθής σε τραυματισμούς ήταν γνωστό πριν φτάσει στον Πειραιά. Κι είναι  αλήθεια ότι από τότε που έχει έρθει δεν έχει βγάλει κάποιο μεγάλο μυϊκό ή άλλο πρόβλημα τραυματισμού.  Ωστόσο, φαίνεται πως κάτι τέτοιο σχετίζεται με την μειωμένη ένταση στην οποία  αγωνίζεται. Για την ποιότητά του δεν γίνεται λόγος. Η ετοιμότητά του όμως είναι άλλη συζήτηση.

Ο Ολυμπιακός που ξεκίνησε την χρονιά με τρεις κλασσικούς φορ, αυτή τη στιγμή έχει μείνει με έναν, τον… λιγότερο κλασσικό από όλους. Μοιραία οι κινήσεις των υπεύθυνων στράφηκαν στην αναζήτηση ενός  ικανού σέντερ φορ. Φαίνεται μάλιστα πως η αναζήτηση δεν αφορά απλά έναν παίκτη για να καλυφθεί το  πρόσκαιρο κενό που αφήνουν ο τραυματισμός του Ελ Αραμπί και η συμμετοχή του Ελ Καμπί με τα  χρώματα του Μαρόκου στο Κόπα Αφρικα.

Ο Πέδρο Αλβες και οι συνεργάτες του ψάχνουν για έναν φορ που, υπό συνθήκες, θα διεκδικήσει και θα πάρει φανέλα βασικού ακόμα κι όταν επιστρέψουν όσοι απουσιάζουν. Νομίζω ότι σωστά αντικρίζουν την  κατάσταση ο προπονητής και ο αθλητικός διευθυντής.

Ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που βγαίνει στην αγορά χρειάζεται να ψάξει για έναν φορ με προοπτικές που  θα μπορέσει να πάρει τη θέση αυτή για τα επόμενα χρόνια. Ενας ακόμα… Γιόβετιτς δεν είναι λύση  προοπτικής. Οποιος και να έρθει θα είναι από δύσκολο ως απίθανο να προλάβει να παίξει στο πρώτο  παιχνίδι της νέας χρονιάς κόντρα στην Λαμία. Σημασία έχει να έρθει όσο το δυνατό νωρίτερα για να  βοηθήσει την ομάδα του Πειραιά πριν φτάσουν τα ντέρμπι σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Η εξασφάλιση ενός τέτοιου παίκτη είναι επί της ουσίας η πρώτη δοκιμασία για τον Πέδρο Αλβες. Ο  χρόνος που χάθηκε το καλοκαίρι δεν μπορεί να χαθεί και το χειμώνα. Η παρατήρηση δεν αφορά μόνο την  απόκτηση ικανού σέντερ φορ. Αφορά και τις άλλες μεταγραφικές κινήσεις που προγραμματίζει ο  Ολυμπιακός με πρώτη αυτή του κεντρικού αμυντικού.

Η νέα χρονιά βρίσκει τον Ολυμπιακό (παρά τις τρικλοποδιές) να είναι μέσα σε όλους τους στόχους του.  Ξέχωρα με τις κινήσεις που γίνονται για να θωρακιστεί εκτός αγωνιστικών χώρων, η αγωνιστική  θωράκιση της ομάδας παραμένει ζήτημα προτεραιότητας. Κι εδώ, περιθώρια για ολιγωρίες αλλά και αστοχίες δεν υπάρχουν…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News