US OPEN ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ - ΜΑΝΑΡΙΝΟ 3-1: Έβγαλε άσους από το μανίκι του

Καταιγιστικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πέτυχε 27 άσους και κέρδισε με 6-3, 6-4, 6-7, 6-0 τον Γάλλο Αντριάν Μαναρινό για να περάσει χωρίς να συναντήσει δυσκολίες στον 3ο γύρο του US Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν καταιγιστικός, σαν την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε τα ξημερώματα στη νέα Υόρκη, και κέρδισε σχετικά εύκολα τον Αντριάν Μαναρινό παίρνοντας το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του US Open. Ο Έλληνας τενίστας πέτυχε ρεκόρ καριέρας σε άσους σε ένα παιχνίδι με 27 (παλιό 22) και λύγισε τον Γάλλο με 6-3, 6-4, 6-7, 6-0. Όσο για τη βροχή, δεν τον αποσχόλησε ιδιαίτερα, αφού αγωνιζόταν στο “Άρθουρ Ας”, αν και η ένταση της βροχής και οι κεραυνοί είχαν τόση ένταση και ήχο, που ακουγόντουσαν καθαρά και μέσα στο κλειστό κεντρικό κορτ.

Στο δεύτερο φετινό παιχνίδι του στη Νάα Υόρκη, ο Στέφανος έκοψε το χρόνο παραμονής του στο τερέν, στο μισό σε σχέση με το μεγάλο ματς κόντρα στον Άντι Μάρεϊ. Συγκεκριμένα, χρειάστηκε 2 και 41 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Γάλλου και σίγουρα βοήθησαν οι πολλαπλοί άσοι, το καλό πρώτο σερβίς, αλλά και το γρήγορα κερδισμένο πρώτο σετ, που κρίθηκε σε μόλις 29 λεπτά.

 

«Δεν κατάλαβα ότι ήταν τόσοι πολλοί οι άσοι. Ήμουν πολύ χαλαρός όταν σέρβιρα. Πέταγα καλά, ψηλά, το μπαλάκι και αυτό με βοήθησε να βρίσκω τα σωστά σημεία, να είμαι επιθετικός και παίζω δυνατά», είπε ο Στέφανος.

Όσο για τις περίφημες, πια, επισκέψεις του στην τουαλέτα, δεν ξέφυγε από την αγαπημένη του συνήθεια, φεύγοντας για τα αποδυτήρια μετά την απώλεια του τρίτου σετ, γεγονός που το κοινό δεν δέχτηκε με ιδιαίτερα ικανοποίηση και για άλλη μια φορά ακούστηκαν αποδοκιμασίες από τις εξέδρες. Τον Στέφανο, βέβαια, διόλου δεν φάνηκε να τον απασχολεί, και, για άλλη μια φορά, επιστρέφοντας ήταν άλλος… άνθρωπος, κλείνοντας το ματς με ένα καταιγιστικό 6-0.

«Έπαιξα πολύ καλά στο τέταρτο σετ. Ήμουν πιο ξεκάθαρος στο τι ζητούσα στο γήπεδο, έμεινα ήρεμος και είχα αντοχές σε κάθε πόντο» συμπλήρωσε ο Στέφανος.

 

Επόμενος αντίπαλος για τον Νο 3 τενίστα στον κόσμο, στον 3ο γύρο, ο 18χρονος Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ, μαθητής του Ράφα Ναδάλ, που θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που θα τον αντιμετωπίσει.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News