Αρης-ΠΑΟΚ: Οι «κίτρινοι» θέλουν να σταματήσουν το «τρένο» του Δικεφάλου

Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη με τον καταιγιστικό ΠΑΟΚ απέναντι στον προβληματικό Άρη σε ένα ματς για… σκληρά καρύδια.

Άρης και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Κλ. Βικελίδης» (7/1, 19:30), στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Βάσει εικόνας των δύο ομάδων αλλά και έλλειψης οπαδών στις εξέδρες, ο τίτλος του φαβορί δικαιούται να πάει στον «δικέφαλο».

Ο ΠΑΟΚ έβαλε 18 γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Europa Conference League και δέχθηκε μόλις δύο, ενώ μετρά 9 διαδοχικές νίκες ανεξαρτήτως διοργάνωσης!

Στη Super League έχει 10×10, με την τελευταία απώλεια να καταγράφεται στην έδρα της ΑΕΚ στις 30 Οκτωβρίου και την αρχή του σερί να γίνεται στο «Γ. Καραϊσκάκης», όταν στις 5 Νοεμβρίου επιτεύχθηκε το εντυπωσιακό 4-2 επί του Ολυμπιακού.

Αν υπάρχει ένα μελανό σημείο για τον ΠΑΟΚ είναι ότι μετρά 1/4 σε ντέρμπι, καθώς ενώ ήταν καλύτερος δεν νίκησε τον Παναθηναϊκό στο «Απ. Νικολαΐδης» (2-2 το αποτέλεσμα) και «έφερε» 0-0 με τον Άρη στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ενώ επιστρέφει και ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, με το κλίμα να είναι εξαιρετικό στα αποδυτήρια της ομάδας.

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η εικόνα στο στρατόπεδο του Άρη μετά την ήττα με 3-2 από τον Αστέρα Τρίπολης στο «Θ. Κολοκοτρώνης», δεδομένου ότι το σκορ στο 14’ έγραφε 0-2.

Οι «κίτρινοι» είχαν αποχαιρετήσει το 2023 δεχόμενοι γκολ στο 90+5’ από τη Λαμία, η οποία απέσπασε 2-2 στο «Κλ. Βικελίδης», αποτέλεσμα που είχε ωθήσει τον Άκη Μάντζιο σε… φροντιστήριο προς τους παίκτες του.

Τελικά ούτε το ποδαρικό στο 2024 αποδείχθηκε γούρικο, λόγω του προαναφερθέντος στραπάτσου στο «Θ. Κολοκοτρώνης» που έφερε τον Αστέρα στο -1 και τη Λαμία στο -4 χάρη στην ιστορική νίκη επί του Ολυμπιακού.

Ο Άρης έχει -20 γκολ ενεργητικό από τον ΠΑΟΚ (23-43) και +9 παθητικό (20-11), επομένως θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια για την επικράτηση, ασχέτως αν τα ντέρμπι αποτελούν πάντα ξεχωριστή κατηγορία.

Στα αξιοσημείωτα, η επιστροφή του Μάνου Γκαρθία έπειτα από 11,5 μήνες και η ενσωμάτωση των νεοαποκτηθέντων (αλλά παλιών γνώριμων) Λίντσεϊ Ρόουζ-Γιάννη Φετφατζίδη στην αποστολή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News