Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Το «πληγωμένο θηρίο» και η αήττητη ΑΕΚ

Ντέρμπι στο Φάληρο απόψε με τον Ολυμπιακό να ψάχνει το restart και την ΑΕΚ να διατηρήσει το εφετινό της αήττητο στα ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στην ΑΕΚ (7/1, 21:00) στο ένα από τα δύο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Το κλίμα στο «στρατόπεδο» της ομάδας του Πειραιά βάρυνε περισσότερο μετά την ήττα στη Λαμία, καθώς το 2023 είχε κλείσει με «λευκή» ισοπαλία κόντρα στον Ατρόμητο. Κι αν στο Περιστέρι η διαιτησία στάθηκε εμπόδιο στον Ολυμπιακό, στην αναμέτρηση του «Αθ. Διάκος» δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έδωσε στους παίκτες του τις ημέρες αδείας που ήθελαν για τα Χριστούγεννα, όμως, εκείνοι τον απογοήτευσαν στη Λαμία, χωρίς να παραβλέπει τη δική του ευθύνη για την εικόνα και το αποτέλεσμα.

Η ομιλία του αναμένεται να ταρακουνήσει τους «ερυθρόλευκους», εν όψει της επιστροφής του Κώστα Φορτούνη και της σοβαρής πιθανότητας να παίξει για πρώτη φορά βασικός ο Φραν Ναβάρο.

Ο Ολυμπιακός έχει προβλήματα στη γραμμή κρούσης, καθώς ο Αγιούμπ Ελ Καμπί είναι εκτός λόγω Copa Africa, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί παραμένει τραυματίας και ο Γιόβετιτς αγνοεί το γκολ από τον Σεπτέμβριο.

Αυτό το ματς είναι κομβικό για την ομάδα του Καρβαλιάλ. Ο διακόπτης θα πρέπει να γυρίσει διότι το -6 από την κορυφή είναι βαρύ.

Παράλληλα, μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου θα δοθούν τρία παιχνίδια απέναντι στον Παναθηναϊκό, εκ των οποίων τα δύο είναι νοκ-άουτ και έχουν για φόντο ένα τρόπαιο (Κύπελλο Ελλάδας).

Απέναντι στον Ολυμπιακό θα παραταχθεί ένας αντίπαλος με πολύ θετικά αποτελέσματα σε ντέρμπι, η ΑΕΚ, η οποία προέρχεται από νίκη, αλλά και από 1/4 εκτός έδρας.

Από τους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου, η «Ένωση» έχει τη χειρότερη επίθεση με 30 γκολ (34 οι γηπεδούχοι, 43 οι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός), κι ενώ ο Σέρχιο Αραούχο επανήλθε μόλις την Παρασκευή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο ετοιμότητάς του.

Υπενθυμίζεται ότι θα απουσιάσουν οι Αρόλντ Μουκουντί, Εχσάν Χατζισαφί, Μιλάντ Μοχαμάντι και Ζίνι, εν αντιθέσει με τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ που επιστρέφει.

Η ΑΕΚ είναι η ομάδα των ντέρμπι, καθώς στο αντίστοιχο παιχνίδι του α’ γύρου δεν έχασε από τον Ολυμπιακό (1-1), κατόπιν επικράτησε 2-1 με ανατροπή του Παναθηναϊκού στο «Απ. Νικολαΐδης», στις 30 Οκτωβρίου νίκησε τον ΠΑΟΚ με 2-0 στην OPAP Arena και στις 4 Δεκεμβρίου, στο ίδιο γήπεδο, με 1-0 τον Άρη.

Και, βέβαια, όπως οι «ερυθρόλευκοι», οι «κιτρινόμαυροι» έχουν πρόγραμμα-φωτιά με δύο παιχνίδια κόντρα στον Άρη για το Κύπελλο και το εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό να μεσολαβεί για το πρωτάθλημα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News