ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ: «Συγχαρητήρια στον Νταεΐ που κράτησε το ρεκόρ για τόσο καιρό»

Ο Πορτογάλος σταρ «έσπασε» ακόμα ένα ρεκόρ, έφτασε τα 111 γκολ με το εθνόσημο, ξεπέρασε τον Αλί Νταεΐ και μοιράστηκε τις σκέψεις του για αυτό το επίτευγμα στα social media.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε δύο φορές με τη φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας κόντρα στην Ιρλανδία, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με 2-1 στις καθυστερήσεις και με σύνολο 111 τερμάτων, ξεπέρασε το ρεκόρ του Ιρανού Αλί Νταεΐ (109) και είναι πια ο ποδοσφαιριστής που μετράει τα περισσότερα γκολ με το εθνόσημο. Λίγες ημέρες μετά τη μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο 36χρονος Πορτογάλος σταρ, απέδειξε ότι έχει πολλά να προσφέρει ακόμα στο ποδόσφαιρο και με μία ανάρτηση στο Instagram, μοιράστηκε με τα εκατομμύρια των ακολούθων του τα συναισθήματά του.

«Δεν έχω λόγια για να εκφράσω όσα νιώθω! Είμαι ενθουσιασμένος! Πάμε, Πορτογαλία! Πάμε!

Από όλα τα ρεκόρ που έχω σπάσει κατά τη διάρκεια της καριέρας μου – και ευτυχώς υπήρξαν μερικά – αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο για μένα και είναι σίγουρα στην κατηγορία επιτευγμάτων που με κάνουν πραγματικά περήφανο.

Πρώτα απ ‘όλα και επειδή κάθε φορά που εκπροσωπώ τη χώρα μου είναι μια ξεχωριστή στιγμή, το να γνωρίζω ότι εκπροσωπώ  την Πορτογαλία και δείχνω στον κόσμο από τι είναι φτιαγμένοι οι Πορτογάλοι. Δεύτερον, επειδή οι αγώνες των Εθνικών Ομάδων είχαν πάντα πολύ ισχυρό αντίκτυπο σε μένα καθώς μεγάλωνα, βλέποντας τα είδωλά μου να παίζουν για τις χώρες του  κάθε καλοκαίρι σε EURO και σε Παγκόσμια Κύπελλα. Αλλά τελικά και πάνω απ ‘όλα, επειδή το να πετύχουμε 111 γκολ για την Πορτογαλία σημαίνει 111 στιγμές όπως αυτές που ζήσαμε σήμερα στο Αλγκάρβε, στιγμές παγκόσμιας ενότητας  και ευτυχίας για εκατομμύρια Πορτογάλους πολίτες σε όλο τον κόσμο. Για αυτούς, κάθε θυσία αξίζει τον κόπο.

Ένας άλλος λόγος για μένα να εκτιμήσω αυτό το επίτευγμα τώρα, είναι επειδή ο Αλί Νταεΐ έχει θέσει τα πρότυπα σε τόσο υψηλό επίπεδο, που κάποια στιγμή ακόμη και εγώ άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορεί να μην τον φτάσω  ποτέ. Συγχαρητήρια στον “Shariar” που κράτησε το ρεκόρ για τόσο καιρό και ευχαριστώ που έδειχνε πάντα τόσο μεγάλο σεβασμό για μένα κάθε φορά που σκόραρα και έφτανα όλο και πιο κοντά στον εξαιρετικό αριθμό του.

Ευχαριστώ Πορτογαλία. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους μου που έκαναν αυτό το ταξίδι τόσο αξέχαστο. Ας συνεχίσουμε να συναντιόμαστε στο γήπεδο τα επόμενα χρόνια! Δεν κλείνω ακόμα την καταμέτρηση…», έγραψε ο Πορτογάλος σταρ, μετά τον αγώνα για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. 

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cristiano Ronaldo (@cristiano)

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News