ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ: «Σημαντικά για μένα τα διαλείμματα, δεν κάνω κάτι λάθος»

Πολιορκήθηκε από τα media με ερωτήσεις για τα μεγάλα διαλείμματα μεταξύ των σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη νίκη του επί του Μαναρινό και υπεραμύνθηκε της τακτικής του. Στο πλευρό του ο Γάλλος, είπε ότι ο κανονισμός είναι λάθος, όχι ο Τσιτσιπάς.

Οι αποδοκιμασίες για τα μεγάλα διαλείμματα του Στέφανου Τσιτσιπά μεταξύ των σετ για να επισκεφτεί την τουαλέτα συνεχίζονται, αλλά ο Έλληνας τενίστας δεν δείχνει να πτοείται:

«Δεν έχω κάνει κάτι λάθος, οπότε δεν καταλαβαίνω. Οι άνθρωποι που έρχονται εδώ αγαπούν το σπορ, έρχονται να δουν τένις, δεν έχω κάτι εναντίον τους. Τους αγαπώ. Αλλά κάποιοι δεν καταλαβαίνουν. Αυτό είναι όλο, δεν καταλαβαίνουν. Δεν έχουν παίξει τένις στο υψηλότερο επίπεδο, για να καταλάβουν πόση προσπάθεια χρειάζεται να καταβάλεις και πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνουμε».

Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στο 2ο γύρο, Αντριάν Μαναρινό, υπερασπίστηκε τον Στέφανο:

«Δεν νομίζω ότι κάνει κάτι λάθος γιατί του επιτρέπεται να το κάνει. Ο κανονισμός είναι λάθος και νομίζω ότι η ΑΤΡ θα πρέπει να κάνει κάτι για να τον αλλάξει».

Οι περισσότερες ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε είχαν αυτό το αντικείμενο, γι’ αυτό ο διαχειριστής επενέβη συμβουλεύοντας τους δημοσιογράφους να μην μείνουν προσκολλημένοι σε αυτό το θέμα.

«Είναι σημαντικό αυτό το διάλειμμα. Πρώτα από όλα απαλλάσσεσαι από τον ιδρώτα και είσαι πιο ελαφρύς, αναζωογονείσαι και δεν έχεις αυτόν τον ιδρώτα στο πρόσωπό σου, στα δάχτυλά σου, στο κορμί σου να σε ταλαιπωρεί. Αισθάνεσαι καλύτερα.

Είναι σημαντικό για μένα, για κάποιους άλλους ίσως δεν είναι. Και ο καθένας έχει το δικό του ρυθμό όταν αλλάζει ρούχα. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο γρήγορος γίνεται, αλλά κάποιες φορές μου παίρνει λίγο παραπάνω χρόνο.

Είμαι καθ’ όλα νόμιμος. Αν δεν ήμουν, θα με τιμωρούσαν και θα το δεχόμουν αδιαμαρτύρητα. Όμως, είναι αναγκαίο για μένα, όταν παίζω και αγωνίζομαι».

Ο Τσιτσιπάς δέχτηκε ερώτηση και για τις (υπερβολικές) αντιδράσεις του Μάρεϊ μετά το μεταξύ τους παιχνίδι και ήταν ιδιαίτερα καυστικός, αλλά και προετοιμασμένος:

«Να σας ρωτήσω κάτι; Δεν με νοιάζει τι κάνουν άλλοι, αλλά θυμάμαι όταν ήμουν πιο μικρός το είχα δει στην τηλεόραση. Μπορείτε σας παρακαλώ να τσεκάρετε όταν Μάρεϊ έπαιξε εδώ στον τελικό με τον Τζόκοβιτς, πόση ώρα έμεινε στην τουαλέτα. Δείτε το και πείτε μου την επόμενη φορά;».

Για να απαντήσει αμέσως ένας ρεπόρτερ: 

«Το τσέκαρα. Ήταν λιγότερο από τρία λεπτά».

«Χμ, τρία λεπτά», είπε ο Τσιτσιπάς, «οπότε όλη η κουβέντα γίνεται για τρία λεπτά παραπάνω».

Η συνέχεια μετά το ματς με τον Αλκαθάρ…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News