Euroleague: Τότε θα μπει ομάδα από το Ντουμπάϊ και τόσα θα είναι τα έσοδα!

Ο CEO της διοργανώτριας αρχής, Παούλιους Μοτιεγιούνας αποκάλυψε τα άμεσα σχέδια που υπάρχουν. Ο κρίσιμος Φλεβάρης και τα χρήματα που θα εισχωρήσουν και κατά συνέπεια που θα καρπωθούν και οι «αιώνιοι».

Ηταν κοινό μυστικό και όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και… φωτιά. Ετσι από τη νέα αγωνιστική σεζόν η Ευρωλίγκα θα έχει διαφορετική μορφή όσον αφορά τις ομάδες και φυσικά τα χρήματα. Όπως γνωστοποίησε ο καθ’ ύλην αρμόδιος, ο CEO της διοργανώτριας αρχής, Παούλιους Μοτιεγιούνας στο Basketnews, την ερχόμενη σεζόν, δηλαδή τη σεζόν 2024-2025 θα υπάρχει ομάδα από το Ντουμπάι που θα αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα. Αλλωστε εδώ και καιρό έχουν γίνει συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Βέβαια ακόμα δεν είναι κάτι το επίσημο. Όπως τόνισε ο Λιθουανός παράγοντας η πρώτη έγκριση δόθηκε στη συνεδρίαση που έγινε στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, αλλά το οριστικό «ναι» θα δοθεί τον επόμενο μήνα.

Φυσικά η είσοδος ομάδας από το Ντουμπάι, μόνο ευεργετική μπορεί να είναι για τις ομάδες της Ευρωλίγκας και αυτό γιατί το Ντουμπάι θα προσφέρει 150 εκατομύρια ευρώ στην διοργάνωση και φυσικά οι 13 ομάδες-μέτοχοι (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Αναντολού Εφές, Φενερμπαχτσέ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ζαλγκίρις, Αρμάνι Μιλάνο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπάγερν Μονάχου και Βιλερμπάν) θα καρπώνονται από 1 εκατομμύριο ευρώ για κάθε σεζόν (για πέντε χρόνια). Κάτι που σημαίνει πως οι «αιώνιοι» θα βάλουν δεδομένα περισσότερα χρήματα στο ταμείο τους ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Επίσης, ο Παούλιους Μοτιεγιούνας αποκάλυψε πως το Ντουμπάι δεν θέλει απλή συμμετοχή, αλλά θέλει να διοργανώσει δύο σερί φάιναλ φορ κάτι που δεν έγινε δεκτό. Μπορεί όμως να διεξαχθεί κάποιου είδους σούπερ καπ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News