ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ: Ισοφάρισε το ρεκόρ Βραζιλίας και Ισπανίας

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» συμπλήρωσε 35 αγώνες αήττητη, ισοφάρισε το ρεκόρ της «Σελεσάο» και της «Φούρια Ρόχα» και οδεύει προς μία ακόμα ιστορική διάκριση.

Μπορεί να απώλεσε ένα βαθμό, μετά την ισοπαλία με 1-1 κόντρα στη Βουλγαρία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, ωστόσο η «Σκουάντρα Ατζούρα» κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο σερί της, για 35 σερί αγώνες.

Έτσι ισοφάρισε το ρεκόρ που διατηρούσαν η Βραζιλία (1993-1996) και η Ισπανία (2007-2009). Με νίκη ή ισοπαλία, κόντρα στην Ελβετία στις 5 Σεπτεμβρίου, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, θα έχει τη δυνατότητα να το «σπάσει» και να γράψει ιστορία.

H ήττα… αγνοείται για τους Πρωταθλητές Ευρώπης λοιπόν, καθώς η τελευταία φορά  που έχασαν ήταν στις 10 Σεπτεμβρίου του 2018, όταν η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο είχε επικρατήσει με 1-0 χάρη στο γκολ του Αντρέ Σίλβα, στην αναμέτρηση για τη φάση των ομίλων του UEFA Nations League.

Στο μακρινό παρελθόν, υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Βιτόριο Πότσο, η «Σκουάντρα Ατζούρα» κατάφερε να φτάσει σε ένα αήττητο σερί 30 αγώνων, από το 1935 έως το 1939. Το 1936, οι Ιταλοί, στέφθηκαν «χρυσοί» Ολυμπιονίκες στο Βερολίνο, ενώ το 1938 κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γαλλία, το δεύτερο σερί μετά από αυτό του 1934, που είχε διεξαχθεί στην Ιταλία.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News