ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Οι «ερυθρόλευκοι» που δεν… έπεισαν και οι διεθνείς που τον αλλάζουν

Ένας ανέτοιμος Ολυμπιακός, κατάφερε να μη χάσει με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, με τις απουσίες του όμως να βγάζουν… μάτι.

Στην πρόβα τζενεράλε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός έδειξε ανέτοιμος και ασύνδετος και πως να μην είναι άλλωστε. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί όντως να μην έχουν βρει τα πατήματα τους, όπως είχε φανεί και από τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια, όμως η εικόνα απέναντι στον Άρη δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να βγάλει«» συμπεράσματα για την κατάσταση των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός ας το ξεκαθαρίσουμε δεν ήταν καλός, όμως… ήταν τόσες και τόσο σοβαρές οι απουσίες που θα είναι άδικο να κρίνουμε σκληρά, στον πιο ποιοτικό του χώρο στο γήπεδο, αυτόν του κέντρου, ξεκίνησε με τον Ξενιτίδη και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μέχρι και τον Μαυρουδή, σε μια θέση που υπό κανονικές συνθήκες θα έχει Μπουχαλάκη, Καμαρά, Κουντέ και Αγκιμπού Καμαρά. Όχι ότι αυτοί που αγωνίστηκαν δεν ήταν καλοί, όμως η διαφορά ποιότητας είναι σίγουρα μεγάλη.

Ακόμα οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν ουσιαστικά με δύο νέα πρόσωπα, τον Ρόνι Λόπες, ο οποίος είχε παίξει μόλις μερικά λεπτά με τη φανέλα της νέας του ομάδας και τον Καρμπόβνικ ο οποίος έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του, με τη έλλειψη χημείας και των δύο με τους συμπαίκτες τους, να είναι εμφανείς. Ενώ ακόμα και ο Τικίνιο έπαιξε το πρώτο του ματς μετά τον τραυματισμό του στις αρχές τις προετοιμασίας των Πειραιωτών στην Αυστρία.

Θετικό πρόσημο πάντως παίρνει ο Κρίστινσον, ο Ισλανδός ο οποίος είχε βρεθεί εκτός από τα τελευταία παιχνίδια των πρωταθλητών, χωρίς ουσιαστικά να έχει ρυθμό, έδειξε την αξία του, κάνοντας σπουδαίες επεμβάσεις, ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο, παλεύοντας μόνος του σε μερικά σημεία του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός μετράει πλέον αντίστροφα για την έναρξη του πρωταθλήματος και μαζί με τους ποδοσφαιριστές που θα επιστρέψουν από τις εθνικές τους ομάδες, θα κάνουν τον Πέδρο Μαρτίνς να παρατάξει μια εντελώς διαφορετική ενδεκάδα, από αυτή του φιλικού με τον Άρη, την οποία δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δούμε ξανά μέσα στη χρονιά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News