ΡΟΥΜΠΕΝ ΣΕΜΕΔΟ: Η 17χρονη δεν ήταν η αιτία για το «τέλος» του

Οι «ερυθρόλευκοι» από πριν είχαν αποφασίσει για το θέμα του Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού…

Όπως ήταν λογικό η υπόθεση του Ρούμπεν Σεμέδο και την καταγγελία για ομαδικό βιασμό σε 17χρονη, ήταν κάτι που απασχόλησε όλη την Ελλάδα σε αθλητικό και μη κόσμο.

Ήταν «φρέσκα» και τα θέματα των υποθέσεων που είχαν ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό κόσμο, οπότε καταλαβαίνει κανείς πως έγιναν και οι σχετικοί συνειρμοί. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής τελικά αφέθηκε ελεύθερος μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα. Ο Σεμέδο κατέθεσε και τα όσα στοιχεία έδωσε ήταν αρκετά για να φύγει από τα δικαστήρια με μία εγγύηση των 10 χιλιάδων ευρώ και χωρίς κανέναν άλλον περιορισμό.

Από εκεί και πέρα μετά από τα όσα συνέβησαν με τον κεντρικό αμυντικό, το ενδιαφέρον του επιστρέφει στο επάγγελμά του, το ποδόσφαιρο. Και εκεί όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα για τον ίδιο…

Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με την πρόσφατη υπόθεση με τη 17χρονη.

Ο Ολυμπιακός είχε πάρει την απόφασή του από πριν για το μέλλον του Σεμέδο. Φάνηκε αυτό και στους αγώνες με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Ήταν αρκετές ημέρες πριν το συμβάν που καταγγέλθηκε από τη 17χρονη. Στις 13 Αυγούστου η ομάδα του Πειραιά είχα ανακοινώσει τη λίστα της για τα ματς με τη Σλόβαν και ο Σεμέδο ήταν εκτός πλάνων του Πέδρο Μαρτίνς.

Η απόφαση για τον Πορτογάλο είχε παρθεί μετά από τον αποκλεισμό στα προκριματικά του Champions League από τη Λουντογκόρετς. Οι εμφανίσεις του Πορτογάλου τόσο με τη Νέφτσι Μπακού όσο και με τους Βούλγαρους έβαλαν σε σκέψεις τους ανθρώπους της ομάδας. Σε συνδυασμό και με διάφορα παραπτώματα στην καθημερινότητα της ομάδας.

Έτσι και αποφασίστηκε οριστικά να τεθεί εκτός ομάδας και είτε να πωληθεί, είτε να δοθεί δανεικός όπως υπήρχε η προοπτική της Πόρτο.

Επί της ουσίας από την προηγούμενη σεζόν υπήρχαν αυτές οι σκέψεις για τον Σεμέδο, όμως η εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς και η πίστη του στις δυνατότητες του συμπατριώτη του, τον κράτησαν στους «ερυθρόλευκους». Η αλήθεια είναι πως τα αγωνιστικά του προσόντα κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει, όμως πλέον όπως έδειχνε και ο ίδιος μέσα στο γήπεδο, είχε φτάσει σε ένα σημείο που χρειαζόταν την αλλαγή.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ο Ολυμπιακός είχε αποφασίσει από πριν το τέλος του Σεμέδο από την ομάδα. Όμως ήρθε η υπόθεση με τη 17χρονη και τα πάντα πήγαν πίσω. Δεν προχώρησε η προοπτική πώλησης ή δανεισμού του και ήρθε ο αποκλεισμός του από τους αγώνες των ομίλων του Europa League…

Είναι δύσκολο να τον δούμε ξανά να αγωνίζεται με τους «ερυθρόλευκους» έστω και στις εγχώριες διοργανώσεις, χωρίς όμως να έχει βγει κάτι επίσημα προς τα έξω από πλευράς Ολυμπιακού.

Εκτός και αν υπάρξει κάποια εξέλιξη από χώρα στην οποία είναι «ανοιχτές» ακόμη οι μεταγραφές, ακόμη και για ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν συμβόλαιο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News