ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΟΚ 0-1: Νίκη στην πρώτη «γνωριμία» με Σίντκλεϊ, Μιτρίτσα

Ικανοποιητικό το πρώτο δείγμα γραφής Σίντκλεϊ και Μίτριτσα, ώρα να «ξεσκουριάσει» ο Άκπομ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Βέροιας με 1-0 στο ανεπόσημο ντεμπούτο των Μιτρίτσα, Σίντκλεϊ και Άκπομ, που όπως ήταν αναμενόενο, μπήκαν στο μικροσκόπιο. Πήρε πρωτοβουλίες ο ο Ρουμάνος, έδειξε διάθεση ο Βραζιλιάνος, έξω από τα νερά του ο Αγγλος.

Οι φάσεις που καταγράφηκαν στο πρώτο ημίχρονο όταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί αν απειλήσει κυρίως από κόρνερ ή φάουλ, με τα περισσότερα να έχουν κερδηθεί από ατομική ενέργεια του Αλεξάντρου Μιτρίτσα. Ο 26χρονος Ρουμάνος ήταν ο πλέον κινητικός του γηπέδου. Ξεκινούσε από τα αριστερά, αλλά με τον Σίντκλεϊ σχεδόν μόνιμα πάνω από τη μεσαία γραμμή, κινούνταν συνεχώς προς το άξονα, αναζητώντας διαδρόμους.Ο Ρουμάνος, μάλιστα, πήρε πάνω του και δυο από τις τέσσερις εκτελέσεις φάουλ που καταγράφηκαν μέχρι το 60’, σε θέσεις για απ’ ευθείας εκτέλεση, καθώς τα μοιράστηκε με τον Μουργκ.

Ο Σίντκλεϊ προσπάθησε να φανεί με κάποια γεμίσματα και αλλαγές παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να «συνδεθεί» με τον Άκπομ, ο οποίος δεν κατάφερε στις φορές που κινήθηκε εκτός περιοχής, να κάνει δεύτερη επαφή με τη μπάλα. Ο Άγγλος έδειξε να θέλει χρόνο για να… ξαναπάρει μπρος.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας, η Βέροια προχώρησε σε οκτώ αλλαγές, γεγονός που άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ έφτασε τέσσερις φορές στη μεγάλη περιοχή και στο 68’ ο Μπίσεσβαρ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον γκολκίπερ της Βέροιας, Τσιμόπουλο,με τον Καγκάβα να ευστοχεί στην εκτέλεση, στο 69’ για το 0-1. Ο Ιάπωνας έδωσε τη θέση στον Βιεϊρίνια, λίγα λεπτά αργότερα, με τον Πορτογάλο να αγωνίζεται ως αριστερό εξτρέμ. Στο 80’ ο Γραβιηλίδης έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει ενστικτωδώς με τα πόδια.     

Βέροια: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Δημόπουλος, Σκόνδρας, Οικονόμου, Γαβριηλίδης, Ορφανίδης, Πασάς, Πόζογλου, Μπαϊντού. Στο β’ μέρος αγωνίστηκαν και οι: Φοφανά, Τσιμόπουλος, Μουχάλης, Μπλέτσας, Μυστακιδης, Μαραγκός, Χαλκιαδάκης, Ντίνας, Παπαχρήστος, Τασιόπουλος, Ισαακίδης.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Κρέσπο (46’ Ζήλος), Βαρέλα (46’ Γιαξής), Σιντκλεϊ, Εσίτι, Σβαμπ, Μουργκ, Καγκάβα (73’ Βιεϊρίνια), Μιτρίτσα (62’ Μπίσεσβαρ), Άκπομ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News