Γιώργος Χελάκης: «Ερυθρόλευκη» βραδιά με ζωγράφους... Μπαρτζώκα και Μεντιλίμπαρ!

Ο Ποντένσε έκανε πράγματα και θαύματα στην Τούμπα δείχνοντας καθαρά πως αν ο Ολυμπιακός αναστηθεί αυτό θα γίνει χάρη στην μεγάλη ποιότητα των παικτών του.

Στην καλύτερη φετινή εμφάνιση στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός πέτυχε μεγάλη νίκη μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ και ξαναμπήκε στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Καθαρή νίκη με τέσσερα γκολ και πλεονέκτημα σε ισοβαθμία με τον μεγάλο αντίπαλό του τον οποίο γκρέμισε από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Μεντιλίμπαρ φάνηκε ότι είχε μάθει καλά το πως παίζει ο ΠΑΟΚ και μπλόκαρε τον Μεϊτέ. O ΠΑΟΚ δεν βρήκε χώρους για να χτυπήσει διότι ο Ολυμπιακός είχε κοντά τις γραμμές του και αντί να πιεστεί ήταν αυτός που πίεζε τουλάχιστον για μια μισή ώρα από την έναρξη του παιχνιδιού. Ο Ποντένσε έκανε πράγματα και θαύματα στην Τούμπα δείχνοντας καθαρά πως αν ο Ολυμπιακός αναστηθεί αυτό θα γίνει χάρη στην μεγάλη ποιότητα των παικτών του.

Σε αυτή τη φάση ο προπονητής του Ολυμπιακού φροντίζει η ποιότητα μπροστά να μην υπονομεύεται από επιπολαιότητες στην άμυνα. Εκανε μία τέτοια ο Ορτέγκα και ήρθε η ισοφάριση αλλά άλλη δεν υπήρξε και από τη στιγμή που ο Ποντένσε οργίαζε ο Ολυμπιακός όχι μόνο νίκησε
αλλά θριάμβευσε επί του ΠΑΟΚ βυθίζοντας την ομάδα του Λουτσέσκου στην εσωστρέφεια.

Δεινός εκτελεστής ο Ελ Καμπί πέτυχε δυο γκολ και έδειξε πόσο πολύ στοίχισε στους «ερυθρόλευκους» η απουσία του στο Κόπα Αφρικα. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Αντρέ Ορτα που είχε το νου του στα αμυντικά καθήκοντα αλλά προωθούσε την μπάλα με μαεστρία.

Νίκη βγαλμένη από το βιβλίο του μπάσκετ που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει ήδη συγγράψει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Νίκη που ήρθε από την άμυνα και την απόλυτη κυριαρχία κάτω από τα καλάθια. Με τα σήματα κατατεθέντα του Ολυμπιακού, ο τελικός του κυπέλλου βάφτηκε στα ερυθρόλευκα. Το πήρε η ομάδα που έφτασε να έχει σουτάρει δέκα φορές για τρίποντο και να μην έχει ευστοχήσει ούτε σε μία!

Ετσι κύλησαν τα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός έμεινε μέσα στο παιχνίδι επειδή κατάφερνε να κρατά τον Παναθηναϊκό χαμηλά στο σκορ και επειδή ο Φαλ κυριαρχούσε και στις δυο άκρες του παρκέ. Στο δεύτερο δειλά-δειλά άρχισαν και οι «ερυθρόλευκοι» να σουτάρουν εύστοχα από την περιφέρεια. Αυτό είχε ως συνέπεια να ανοίξει η πράσινη άμυνα και να κάνουν πάρτι οι Φαλ, Ράιτ και Πετρούσεφ.

Οπως το συνηθίζουν οι παίκτες του Μπαρτζώκα δημιούργησαν μία ορισμένη διαφορά στην 3η περίοδο και πήραν κεφάλι στο σκορ. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός πήρε λίγα πράγματα από τον καταπονημένο Λεσόρ και ακόμα λιγότερα από τους Ναν και Σλούκα. Αφού η περιφέρεια δεν μπορούσε να δώσει σκορ στην ομάδα του Αταμάν ήταν περίπου βέβαιο ότι η πλάστιγγα θα έγερνε υπέρ του Ολυμπιακού όπως και έγινε τελικά.

Ο Γουόκαπ βρήκε αυτή τη φορά συμπαραστάτη τον ΜήτρουΛογκ και πήρε με το παραπάνω τις ανάσες που χρειάζονταν ώστε να στρώσει στο κυνήγι τον Ναν και να σβήσει επιθετικά τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News