BLOG: Λύση στο κουίζ υπάρχει!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης είδε από κοντά το νέο Παναθηναϊκό και εξηγεί γιατί οι «πράσινοι» φιλτράρουν τόσο πολύ την επιλογή του πόιντ γκαρντ που θα αποκτηθεί

Αντί προλόγου, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι, το οποίο δεν θεωρείται αυτονόητο, αλλά ούτε έχω σκοπό να… χρυσώσω το χάπι. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ των πολλών νέων προσώπων και της διαφορετικής φιλοσοφίας, διανύει μόλις 15 μέρες προετοιμασίας και αλίμονο αν δεν υπήρχαν και ανορθογραφίες. Θα ήταν παράλογο. Είχα τη χαρά να «τσεκάρω» από κοντά τους «πράσινους» (στο ΟΑΚΑ) κόντρα στον μαχητικό Απόλλωνα Πάτρας που ομολογώ πως δημιουργεί ένα σύνολο που θα αρέσει στο κοινό της Πάτρας.

Πάμε στο δια ταύτα. Οι «πράσινοι» είχαν τα πάνω τους και τα κάτω τους   στο μόλις 3ο τους φιλικό (Αϊόνα, Περιστέρι) και οι αυξομειώσεις στις αποδόσεις μερικών παικτών ήταν αναμενόμενες. Για παράδειγμα, ο κορυφαίος ξένος της προετοιμασίας, Κέντρικ Πέρι δεν μπόρεσε να βοηθήσει δημιουργικά, επιθετικά. Στο αμυντικό κομμάτι ήταν εξαιρετικός με μπόλικη πίεση πάνω στην μπάλα. Όμως δεν μπόρεσε να συνεισφέρει στο πικ εν ρολ. Ενας τομέας που θα είναι από τα σημεία-κλειδιά της νέας πράσινης έκδοσης με δεδομένη την αθλητικότητα των ψηλών που παίζουν πάνω από τη στεφάνη. Ομολογώ πως στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι» δεν βρήκαν πόντους από πικ εν ρολ, κάτι το οποίο συνέβη 2 φορές στο δεύτερο μισό με αποδέκτη τον Παπαγιάννη με κύριους εκφραστές τους Μέικον (ήταν σημαντικό ότι βοήθησε σε μερικές περιπτώσεις στην άμυνα και θα έχει διαφορετικό ρόλο σε σχέση με τον αντίστοιχο στην ΑΕΚ) και Γουάιτ.

Πιστέψτε με, ο Δημήτρης Πρίφτης γνωρίζει καλύτερα από όλους μας, πως αυτή η τελευταία προσθήκη θα του λύσει κατά το ήμισυ τα χέρια. Προφανώς περιμένει μέσω της δουλειάς και των φιλικών να έχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. Οπότε μην ανησυχείτε. Η προσθήκη θα γίνει.

Και εδώ έρχεται και… κουμπώνει η λύση του… κουίζ. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξέρει καλά πως έχει ακόμα μια πινελιά στον μεταγραφικό του σχεδιασμό. Την απόκτηση ενός δημιουργικού πόιντ γκαρντ. Ενός τύπου που θα μπορεί να «ξεκλειδώσει» με την ταχύτητα της σκέψης του και της αντίληψής του περισσότερο την αντίπαλη άμυνα και θα κάνει και τον Κέντρικ Πέρι να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια. Με ρωτούν οι φίλοι της ομάδας στο twitter γιατί ακόμα δεν έχει αποκτηθεί. Αν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήθελε να πάρει παίκτη, απλά για να πάρει θα το είχε ήδη κάνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βιάζεται και θα αφήσει τον χρόνο να κυλήσει. Αυτό σημαίνει πως «τσεκάρει» για τα καλά την αγορά, αλλά ακόμα δεν έχει βρει κάτι το αξιόλογο. Κάτι που να ταιριάζει απόλυτα στα… θέλω του κόουτς. Πιστέψτε με, ο Δημήτρης Πρίφτης γνωρίζει καλύτερα από όλους μας, πως αυτή η τελευταία προσθήκη θα του λύσει κατά το ήμισυ τα χέρια. Προφανώς περιμένει μέσω της δουλειάς και των φιλικών να έχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. Οπότε μην ανησυχείτε. Η προσθήκη θα γίνει.

Ναι, έγραψα ότι θα του λύσει τα χέρια κατά το ήμισυ. Ναι, διότι υπάρχει και μια άλλη «μεταγραφή». Εσωτερική και αρκετά σημαντική. Αυτή του Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος γκαρντ προέρχεται από 5 μήνες αγωνιστικής απραξίας. Οι εξετάσεις που έχει κάνει είναι «καθαρές», αλλά είναι εύλογο, να πηγαίνει βήμα-βήμα. Για αυτό δεν έχει αγωνιστεί ακόμα στα φιλικά. Οι «πράσινοι» προσέχουν για να έχουν. Θεωρώ πως θα τον δούμε να αγωνίζεται στο τουρνουά στο Μόναχο (11-12/9). Από τη στιγμή που θα… φουλάρει (βάσει λογικής) την ερχόμενη εβδομάδα, θα είναι λογικά στην αποστολή. Η επιστροφή του θα λύσει τα χέρια του κόουτς. Διότι η ομάδα έχει ανάγκη το μακρινό του σουτ, το… απρόβλεπτο σε ένα σύνολο γεμάτο λογική ενώ μην ξεχνάμε πως ο Σέρβος ναι μεν φημίζεται για τις επιθετικές του αρετές, αλλά διαβάζει άριστα τις φάσεις και θα συνεισφέρει στο πικ εν ρολ παιχνίδι της ομάδας. Κάτι που έκανε και πέρυσι, όσο αγωνίστηκε.

Τονίζω ξανά πως στο φιλικό που ήταν καθαρά προπονητικού χαρακτήρα (και κεκλεισμένων των θυρών) και σε πειραματικό στάδιο, άρα δεν ήταν κάποια πρόβα τζενεράλε (θα βγάλω-βγάλουμε ασφαλή και ξεκάθαρα πορίσματα στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στις 18-19/9) υπήρχαν κάποια σημεία που μου άρεσαν πολύ. Ο Ελληνας κόουτς ζητούσε συνεχώς πίεση, χωρίς… φρένο. Πίεση ακόμα και σε κάθε επαναφορά των αντιπάλων. Ακουγες τις προτροπές του προς τους παίκτες του. Καλό και γρήγορο passing game με στόχο είτε το ελεύθερο σουτ είτε τις μις-ματς καταστάσεις σε συνδυασμό με την άμυνα με αλλαγές ώστε να «χαλάσουν» το μυαλό των αντιπάλων. Οι πόντοι στο ανοιχτό γήπεδο ήρθαν ακόμα και από την επαναφορά. Όλα αυτά χρειάζονται δουλειά. Δεν γίνονται… μαγικά. Όμως σε αυτούς τους τομείς, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Ναι, για να σας προλάβω, σίγουρα το 1/7 τρίποντα των 4αριών (Γουάιτ, Εβανς), ενδεχομένως να στοιχίσει σε κάποιο ματς Ευρωλίγκας, όταν θα χρειαστούν και αυτά τα σουτ για να «ανοίξουν» οι άμυνες. Σε αυτό χρειάζεται δουλειά. Υπομονή και όλα θα γίνουν…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News