Μπερνάρ: Ο λόγος που φεύγει το καλοκαίρι και τι χάνει ο Παναθηναϊκός

Θα δυσκολευτούν οι «πράσινοι» να βρουν παίκτη όπως ο Βραζιλιάνος

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να τα κάνει… μούσκεμα στο φίνις της κανονικής περιόδου, ξοδεύοντας 6 βαθμούς στους αγώνες με τη Λαμία, την Κηφισιά και τον ΟΦΗ, σε τρεις οδυνηρές ισοπαλίες που τον έριξαν την ύστατη ώρα στην 4η θέση και στο -4 απ’ την κορυφή της βαθμολογίας.

Πέον καλείται να κάνει μία σειρά από υπερβάσεις στα πλέι οφ -αρχής γενομένης απ’ το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο- για να καταφέρει να ξαναγίνει διεκδικητής, απέναντι στους τρεις ανταγωνιστές του που ξεκινούν με σημαντικό πλεονέκτημα.

Για να μπορέσει βεβαίως να κάνει ο Παναθηναϊκός αυτές τις (βαθμολογικές) υπερβάσεις, επιβάλλεται να πάρει περισσότερα πράγματα απ’ τα λεγόμενα «βαριά» χαρτιά του. Εκεί ακριβώς εντοπιζόταν σε μεγάλο βαθμό η αγωνιστική καθίζηση των «πρασίνων» στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Στο γεγονός πως με εξαίρεση τον Μπερνάρ -και προς τα τελευταία ματς τον Φώτη Ιωαννίδη, μετά την επιστροφή του απ’ τον τραυματισμό, το «τριφύλλι» πήρε λίγα απ’ τους υπόλοιπους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές του.

Ο δε Μπερνάρ αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα προς μίμηση για κάθε παίκτη του Παναθηναϊκού. Παρά το γεγονός πως εδώ και περίπου δύο μήνες έχει πάρει την απόφαση να επιστρέψει το καλοκαίρι στη Βραζιλία -για οικογενειακούς λόγους έπειτα από 11 χρόνια στα… ξένα– είναι σταθερά ο κορυφαίος παίκτης του «τριφυλλιού» στο γήπεδο.

Σε αριθμούς, συνεισφορά, δημιουργία, εκτέλεση, επιδραστικότητα και πάνω απ’ όλα σε νοοτροπία, μαχητικότητα κι αγωνιστική συμπεριφορά.

Σκόραρε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είχε δύο ασίστ στο ματς στις Σέρρες «ξεκλειδώνοντας» τη νίκη, έκανε έναν γεμάτο πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (από δική του κεφαλιά κι απόκρουση του Κοτάρσκι έκανε το 0-1 ο Σπόραρ), ισοφάρισε στο ματς με τη Λαμία, ήταν εξαιρετικός με τον Αρη καιπήγε να γυρίσει μόνος του το ματς με τον ΟΦΗ, μοιράζοντας διαρκώς ασίστ και κάθετες πάσες.

Αυτή ακριβώς η νοοτροπία του Βραζιλιάνου πρέπει να γίνει οδηγός για τους «πράσινους». Αφ’ ενός διότι μόνο… αδιάφορος δεν εμφανίζεται μέσα στο γήπεδο, αν και φεύγει σε τέσσερις μήνες, αφ’ ετέρου διότι δείχνει πόσο πολύ θέλει το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο δρόμος που επιβάλλεται να ακολουθήσουν κι οι υπόλοιποι…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News