Ολυμπιακός: Ετοιμάζει εκπλήξεις ο Μεντιλίμπαρ για Παναθηναϊκό

Ντέρμπι «αιωνίων», «μητέρα των μαχών» ή όπως αλλιώς θέλει να κάποιος να το αποκαλέσει, αλλά το σίγουρο είναι ένα. Ο Ολυμπιακός θα μπει με το «μαχαίρι» στα δόντια απέναντι στον Παναθηναϊκό για την πρεμιέρα των playoffs.

Σε μια μέρα όπου είναι και τα 99α γενέθλια του Ολυμπιακού! Οι «ερυθρόλευκοι» είναι στο +1 από τον αιώνιο αντίπαλό τους και καταλαβαίνει κανείς πως μια νίκη θα τους δώσει μεγάλη ώθηση για την κούρσα του τίτλου και θα βάλει σε κλίμα εσωστρέφειας τον Παναθηναϊκό.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μιλώντας στους παίκτες του, τόνισε τη σημασία της αναμέτρησης αλλά και το γεγονός πως είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αφήσουν πίσω τα όσα έγιναν την περασμένη Πέμπτη το βράδυ κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Βάσκος προπονητής τόνισε στους παίκτες πως δεν θέλει να δει καμία χαλαρότητα και πρέπει να μπουν σε υψηλό ρυθμό από το πρώτο λεπτό.

Στην ανάλυση που έκανε για τον Παναθηναϊκό εστίασε στους Μπερνάρ, Μπακασέτα οι οποίοι κινούνται ιδιαίτερα στο χώρο ανάμεσα από την άμυνα και την επίθεση.

Βασικό για να μην υπάρξει πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία είναι να μην υπάρξουν κενά στις γραμμές και να βγουν οι αλληλοκαλύψεις.

Μάλιστα έχει πάρει ιδιαίτερα μέτρα και για την πλευρά του Ρόντινεϊ, όπου συνήθως «χτυπούν» οι αντίπαλοι.

Αναφορικά με την ενδεκάδα σίγουρη θέση φέρεται να έχουν οι Πασχαλάκης, Ρόντινεϊ, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Όρτα, Τσικίνιο, Ποντένσε.

Παίζεται η δεύτερη θέση στα στόπερ ανάμεσα σε Μπιανκόν, Άμπι, Ντόη, μια θέση στα εξτρέμ με τους Μασούρα (περισσότερες πιθανότητες), Φορτούνη, ενώ ίσως ξεκινήσει ο Ναβάρο αντί του Ελ Καμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News