Οι έντεκα «εκλεκτοί» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην εκκίνηση της σεζόν

Η ενδεκάδα στην οποία έχει καταλήξει ο Σέρβος προπονητής για την πρεμιέρα κόντρα στον Απόλλωνα και τα αίτια των επιλογών του.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του τους έντεκα παίκτες τους οποίους θα εμπιστευτεί για να ριχτεί στην πρώτη «μάχη» του φετινού πρωταθλήματος της Super League κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Σέρβος προπονητής συνυπολόγισε τόσο τις απουσίες όσο και τον βαθμό ετοιμότητας κάποιων παικτών για να φτάσει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αφού καταλαβαίνει και ο ίδιος πως το ματς με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» είναι ιδανικό για να ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός με το… δεξί τις φετινές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα.

Το σύστημα φυσικά θα είναι το 4-2-3-1, που δούλευε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας.

Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Σωκράτης Διούδης, μία επιλογή που δεν επιδέχεται αμφισβήτης, αφού ο «αντίζηλος» του Αλμπέρτο Μπρινιόλι θα έχει προλάβει να κάνει ελάχιστες προπονήσεις και δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί σ’ ένα τόσο σημαντικό ματς, όπως αποτελεί πάντα μία πρεμιέρα.

Στο κέντρο της άμυνας τώρα, δεδομένης της απουσίας του Σένκεφελντ, που χρειάζεται λίγο καιρό ακόμα για να επανέλθει πλήρως, οι Βέλεθ και Σάρλια είναι αυτοί που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες. Ο Πούγγουρας δεν έχει επανέλθει ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο από το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε, ενώ ο νεαρός Σιδεράς βρίσκεται πιο πίσω στην ιεραρχία του Σέρβου προπονητή.

Στο δεξί άκρο της άμυνας θα προτιμηθεί η λύση του Κώτσιρα, όπως συνέβη και σχεδόν σε όλα τα φιλικά ενώ στο αριστερό σίγουρα θα ξεκινήσει ο Χουάνκαρ, μιας και ο Χατζηθεοδωρίδης δεν χαίρει τόσο της εμπιστοσύνης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κι αυτός είναι και ο βασικός λόγος, που οι «πράσινοι» προσπάθησαν να πάρουν τον Φεράρι από τον Βόλο.

Στις θέσεις των δυο μέσων, με τον Κουρμπέλη ακόμα να είναι ανέτοιμος, οι Μαουρίσιο και Ρούμπεν Πέρεθ είναι αυτοί που έχουν το προβάδισμα απέναντι στον νεαρό Αλεξανδρόπουλο, αφού ο Σέρβος κόουτς θέλει την εμπειρία τους και τη σιγουριά που αυτή προσφέρει σε συνδυασμό φυσικά και με την ποιότητά τους.

Με τον Βιγιαφάνες να είναι τιμωρημένος για το ματς με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» εξαιτίας της κόκκινης κάρτας που είχε δεχθεί την τελευταία αγωνιστική των περσινών πλέι-οφς, ο Ραμόν Λούντκβιστ θα είναι εκείνος που θα ξεκινήσει στη θέση του επιτελικού μέσου, έχοντας στα δεξιά του φυσικά τον Τάσο Χατζηγιοβάνη και στα αριστερά του τον Ματέους Βιτάλ.

Από τη δεύτερη αγωνιστική που θα έχει εκτίσει τη ποινή του ο Βιγιαφάνες, αλλά και ο Παλάσιος θα έχει περισσότερες προπονήσεις στα πόδια του με την ομάδα, αφού ακόμα δεν πραγματοποιήσει ούτε μία, οι επιλογές του Γιοβάνοβιτς στις συγκεκριμένες θέσεις θα αυξηθούν αρκετά κάνοντάς να έχει έναν ευχάριστο… πονοκέφαλο κάθε φορά που θα έρχεται η ώρα της επιλογής.

Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται πιθανότατα ο Καρλίτος, με τον Ιωαννίδη να μένει οριακά δεύτερος και τον Μακέντα τρίτος στο «μπλοκάκι» του Σέρβου προπονητή. Βέβαια, στην συγκεκριμένη θέση όλα θα είναι ρευστά μέσα στη χρονιά, αφού από τη στιγμή που ο Γιοβάνοβιτς δεν έχει στη διάθεσή του έναν επιθετικό-γκολτζή όπως θα ήθελε, θα πηγαίνει κάθε φορά με εκείνον που βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και προσφέρει περισσότερα στην ομάδα. Οπότε οι ισορροπίες εδώ είναι λίγο πιο εύθραυστες απ’ ότι στις άλλες θέσεις.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News