Γιώργος Χελάκης: Μέγας ο Ολυμπιακός και θαυμαστά τα έργα του!

Τώρα οι ερυθρόλευκοι έχουν κάθε λόγο να ονειρεύονται. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης στη SportDay της Παρασκευής (15/03)

Πρόκειται για κάτι ανεπανάληπτο στην ιστορία του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρόκριση από εκείνες που δεν τις πιστεύεις.

Μέσα σε μία εβδομάδα ο ταλαιπωρημένος και ηθικά τσαλακωμένος Ολυμπιακός όρθωσε το μέγα ανάστημά του και τώρα αποτελεί θέμα συζήτησης στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Την ώρα που γράφω αυτό το κείμενο οι ιστορικοί του αθλήματος ψάχνουν να βρουν αν και πόσες φορές έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο. Αν έχει υπάρξει ομάδα που μπαίνει στο γήπεδο, αμφισβητούμενη από εχθρούς και φίλους και κάνει αυτή τη μεγαλειώδη ανατροπή.

Ο Μπεντιλίμπαρ κατάφερε ήδη να μνημονεύεται για χρόνια από τους οπαδούς της ομάδας του. Πέραν όλων των άλλων, ήταν οι αλλαγές του που σφράγισαν την πρόκριση. Ελ Αραμπί, Γιόβετιτς και Μασούρας έδωσαν την χαριστική βολή στην Μακάμπι τιμωρώντας την Ισραηλινή υπεροψια.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να βάλουν κι άλλα τέρματα. Μικρή σημασία έχει. Τώρα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάθε λόγο να ονειρεύονται. Και τρία γκολ έβαλε στο πρώτο ημίχρονο και δεν κινδύνεψε στην άμυνα του. Δεν ήξερες τι από τα δύο είναι άξιο μεγαλύτερου θαυμασμού.

Ενα ημίχρονο στο οποίο οι παίκτες του Μπεντιλίμπαρ έμοιαζαν να παίζουν σαν να τους είχε προγραμματίσει ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ούτε μεγάλη φούρια στην επίθεση ούτε κενά στην άμυνα. Υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας και αξιοποίηση των ελάχιστων κενών χώρων που άφηνε η Μακάμπι στις εντελώς σποραδικές επιθέσεις της. Οτι του έκαναν οι Ισραηλινοί σε ένα παιχνίδι φάνηκε με το πληρώνουν σε ένα ημίχρονο.

Ποντένσε και Φορτούνης δημιουργούσαν και εκτελούσαν. Ειδικά ο Πορτογάλος κατέθετε στο χορτάρι δείγματα του σπάνιου ταλέντου του. Μία ομάδα με μεθοδικοτητα, απολύτως προγραμματισμένη ήταν αυτή που βλέπαμε στο πρώτο μισό της αναμέτρησης.

Προσέξτε. Με εξαίρεση τον Τζολακη ήταν οι ίδιοι παίκτες που εκτέθηκαν μία εβδομάδα νωρίτερα μέσα στο γήπεδο τους. Κρίμα που ο Ποντένσε δέχτηκε κίτρινη κάρτα και θα απουσιάσει στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης. Σήμερα στην κληρωτίδα του Κόνφερενς Λιγκ από τις οχτώ ομάδες, οι δύο είναι ελληνικές. Ποιος να το πίστευε χτες το απόγευμα…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News