Παναθηναϊκός: Το διπλό στο Καραϊσκάκη δεν είναι αρκετό

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και θέλει τις νίκες για να μη πετάξει στα σκουπίδια τη μεγάλη νίκη στο Καραϊσκάκη.

Η επανέναρξη των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ αργεί ακόμα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού παίρνουν τις απαραίτητες ανάσες εν όψει της δύσκολης συνέχειας, ωστόσο ο Φατίχ Τερίμ έχει από τώρα στο μυαλό του τα δύο σπουδαία παιχνίδια που ακολουθούν για τη 2η και 3η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος.

Η ομάδα του τριφυλλιού, η οποία γεύεται ακόμα το νέκταρ από τη σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού στο γήπεδο Καραϊσκάκη που κράτησε ολοζώντανο το στόχο της κατάκτησης του τίτλου, έχει δύο κρίσιμες αναμετρήσεις σε Λεωφόρο, σε διάστημα λίγων ημερών, που δεν αποκλείεται να τον φέρουν στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας. Πιο συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» υποδέχονται τον ΠΑΟΚ την Κυριακή 31 Μαρτίου και λίγα 24ωρα αργότερα, πάλι στο «Απόστολος Νικολαϊδης», στις 3 Απριλίου ημέρα Τετάρτη, παίζουν με την ΑΕΚ.

Όλοι ξέρουν καλά πως αν δεν έρθουν οι νίκες με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα πετάξουν στα σκουπίδια το διπλό επί του Ολυμπιακού.

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι στην τρίτη θέση με 59 βαθμούς, τρεις βαθμούς λιγότερους από την πρωτόπορο ΑΕΚ και έναν από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Τον Δικέφαλο του Βορρά μπορεί να τον προσπεράσει τη 2η αγωνιστική εφόσον τον νικήσει -σπάζοντας και την αρνητική παράδοση που έχει στη Λεωφόρο με τον συγκεκριμένο αντίπαλο- ενώ το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική.

Νωρίτερα, βέβαια, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, ένα παιχνίδι που κι αυτό μπορεί να φέρει ανακατατάξεις στις πρώτες θέσεις. Εύκολα, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό ότι ο Παναθηναϊκός ορίζει τη μοίρα του μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού και εφόσον συνεχίσει το ίδιο νικηφόρα στα πλέι οφ μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω και να γίνει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καλύπτοντας τη «χασούρα» από τις απώλειες που είχε το προηγούμενο διάστημα και τον έφεραν σε συνθήκες πίεσης.

Το αξιοσημείωτο εν όψει των δύο αγώνων με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, όταν επαναρχίσουν τα πλέι οφ, είναι το γεγονός πως πρόκειται για τις μόνες δύο ομάδες που ο Παναθηναϊκός δεν έχει κερδίσει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος! Κόντρα στην ΑΕΚ οι «πράσινοι» έχουν μία ήττα στη Λεωφόρο και μία ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ με τον ΠΑΟΚ έχουν μία ισοπαλία στο «Απόστολος Νικολαϊδης» και μία ήττα στην Τούμπα! Εξαίρεση αποτελεί το κύπελλο όπου η ομάδα του Φατίχ Τερίμ έχει την εκτός έδρας νίκη στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News