Super League: Αυτοί είναι οι πιο ακριβοί παίκτες του πρωταθλήματος

Ποιοι είναι οι πιο ακριβοί παίκτες της Super League, βάση της χρηματιστηριακής τους αξίας σύμφωνα με το μοντέλο ανάλυσης της CIES;

Η φετινή σεζόν της Super League είναι πιο διασκεδαστική και κόβει την ανάσα, από την κανονική διάρκεια, μέχρι τα playoff και τα playout, στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος αλλά και στη μάχη της παραμονής.

Το μοντέλο του Ποδοσφαιρικού Παρατηρητηρίου του Πανεπιστημίου του Νοσατέλ (CIES) ανέλυσε τις ελληνικές ομάδες και παρουσίασε την πρώτη δεκάδα με τους πιο ακριβούς παίκτες, βάση της χρηματιστηριακής τους αξίας.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Γιάννης Κωνσταντέλιας του ΠΑΟΚ, με την αξία του να ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον αργεντινό αμυντικό μέσο του Ολυμπιακού, Σαντιάγο Εσε (12,5 εκατ. ευρώ) και στην τρίτη τον συμπαίκτη του στον «δικέφαλο του Βορρά», Κωνσταντίνο Κουλιεράκη (12 εκατ. ευρώ).

Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Φώτης Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός, 11,5 εκατ.), Ρόμπερτ Λούμπισιτς (ΑΕΚ, 8,6 εκατ.), Νταβίντ Κάρμο (Ολυμπιακός, 8,5 εκατ.), Ντομινίκ Κοτάρκι (ΠΑΟΚ, 8,3 εκατ.), Αντρια Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ, 8,3 εκατ.), Φρανσίσκο Ορτέγκα (Ολυμπιακός, 8 εκατ.) και Ομπερλίν Πινέδα (ΑΕΚ, 7,8 εκατ.).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News