ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Πού καλύφθηκε και πού όχι ο Γιοβάνοβιτς

To Sportday.gr αναλύει κατά πόσο καλύφθηκαν από τις μεταγραφές τα «θέλω» του Σέρβου προπονητή του Παναθηναϊκού.

Ένας από τους στόχους του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν η ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ του Παναθηναϊκού, μέσω των μεταγραφών. Ο Σέρβος προπονητής επεδίωξε να το πετύχει αυτό με την αύξηση των επιλογών σε κάθε θέση και με την συνεπακόλουθη βελτίωση μέσω του ανταγωνισμού που θα δημιουργηθεί μεταξύ των παικτών, για να κερδίσουν τη συμμετοχή τους στην ενδεκάδα.

Σε γενικές γραμμές, ο σκοπός του Γιοβάνοβιτς επιτεύχθηκε, έστω και με καθυστέρηση. Ειδικά, κάπου ο Σέρβος τα κατάφερε και κάπου αλλού δεν ικανοποιείται απόλυτα από το τελικό αποτέλεσμα. Το Sportday.gr αναλύει τα αποτελέσματα της προσπάθειας του Σέρβου προπονητή, με βάση το σύστημα 4-2-3-1 που εφαρμόζει…

Στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, ο ποιοτικός δείκτης ανέβηκε κατακόρυφα. Ο Σέρβος έχει να επιλέξει ανάμεσα στους παλιούς Χατζηγιοβάνη, Βιγιαφάνιες, Ενγκμπακοτό και Αϊτόρ και στους νέους Βιτάλ, Παλάσιος και Λούντβκιστ. Επιλογές για όλα τα… γούστα και ο 59χρονος τεχνικός μπορεί να προσαρμόζει τα πλάνα του ανάλογα με τον αντίπαλο.

Αντίστοιχα, στο δίδυμο των αμυντικών χαφ, ο Γιοβάνοβιτς έχει πρωτοκλασάτες λύσεις, τους Πέρεθ, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλο και αναμένει τον Κουρμπέλη. Στην εστία ο Γιοβάνοβιτς καλύφθηκε πλήρως από την δυάδα Διούδη-Μπρινιόλι, ενώ και στο δεξιό άκρο της άμυνας το επίπεδο κρίνεται ικανοποιητικό με τους Κώτσιρα και Σάντσες.

Ενστάσεις υπάρχουν για την κορυφή της επίθεσης και το αριστερό άκρο, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Στο «εννιά», ο Γιοβάνοβιτς καλύπτεται ποσοτικά από τους Μακέντα, Καρλίτος και Ιωαννίδη, αλλά τα χαρακτηριστικά τους δεν ταιριάζουν απόλυτα στον στράικερ που θα ήθελε ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Για τον αριστερό μπακ, ο Χουανκάρ επαρκεί πλήρως, αλλά ο Χατζηθεοδωρίδης όχι μέχρι στιγμής και για αυτό αναζητείται ένας παίκτης και στην αγορά των ελεύθερων.

Ειδική περίπτωση αποτελεί το κέντρο της άμυνας. Σένκεφελντ και Βέλεθ συγκροτούν ένα ντουέτο που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του Γιοβάνοβιτς, οι Σάρλια, Πούγγουρας και ο νεαρός Σιδεράς θεωρούνται αξιόπιστες εναλλακτικές, αλλά ο Σέρβος έψαχνε για έναν ικανό αριστεροπόδαρο στόπερ. Στο… ταμείο, ο Γιοβάνοβιτς έχει ένα γεμάτο έμψυχο δυναμικό, το οποίο του παρέχει μεγάλες δυνατότητες ευελιξίας. Όμως, ο Σέρβος θα ήθελε κάτι παραπάνω, για να περάσει τη φιλοσοφία του πιο άνετα και με ασφάλεια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News