Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς: Ο ρόλος του στην ΑΕΚ και πού μπορεί να βοηθήσει

Στο φιλικό στην Κύπρο ήταν ο παίκτης από τον οποίο πέρασαν όλες οι μπάλες επιθετικά.

H ΑΕΚ πήγε στην Κύπρο, έδωσε ένα καλό φιλικό τεστ με έναν αξιόλογο αντίπαλο, κέρδισε, πήρε αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια και έδωσε μεγάλη χαρά στους Ενωσίτες της Κύπρου.

Αυτά είναι πάνω-κάτω τα κέρδη των «κιτρινόμαυρων» από αυτό το ταξίδι στην Μεγαλόνησο. Η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία εννοείται πως δεν προσφέρεται ούτε για φιλικά, ούτε για αγωνιστικές δοκιμές και πειράματα, ούτε για τίποτα τέτοια εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων και δη των κρίσιμων πλέι οφ της Super League 1 όπου κρίνεται η κατάκτηση του τίτλου.

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της 9 ματς που θα κρίνουν το πρωτάθλημα και όλα είναι… πόλεμος, είναι μάχες με ανταγωνιστές της. Και πρώτος ο Ματίας Αλμέιδα το ξέρει καλά αυτό. Εξ ου και δεν ήταν και δεν είναι διόλου χαρούμενος που η ΑΕΚ βρέθηκε σ’ αυτή την κατάσταση. Δηλαδή να χρειάζεται να παίξει φιλικό για να κρατηθεί σε μία υποτυπώδη αγωνιστική εγρήγορση αφού έπαιξε με την Λαμία στις 10 Μάρτη και θα αγωνιστεί ξανά στις 31 του μήνα με τον Ολυμπιακό.

Από την άλλη μεριά, αυτό που έγινε στην Κύπρο, ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να προκύψει στην ΑΕΚ, δεδομένων των συνθηκών. Η αποστολή της ομάδας έμεινε για δυο μέρες μαζί, σαν να πρόκειται για επίσημο ματς, που είναι κάτι που πάντα βοηθά στην συγκέντρωση και στο «δέσιμο». Εζησε επίσης μία εντυπωσιακή υποδοχή και αγκαλιά από τον κόσμο της AEK στο νησί.

Πάντως ακόμα και σ’ ένα τέτοιο ματς, φάνηκε τι περίπτωση ποδοσφαιρικού αρτίστα είναι αυτός ο Λιούμπιτσιτς. Ο «Πελάδο» λοιπόν είδε στο χορτάρι του «ΑλφαΜέγα» τον Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς ως χαφ που κινήθηκε έντονα στο επιθετικό τρίτο του αντιπάλου, να βγάζει ηγετικές τάσεις στο παιχνίδι του για ακόμη μία φορά. Πήρε μπάλες, πρωτοβουλίες, πατούσε περιοχή, έχασε μία σπουδαία ευκαιρία και έβγαλε την ασίστ για το γκολ του Φαν Βέερτ.

Πήρε το μήνυμα ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ο Κροάτης και αυτό σημαίνει πάρα πολλά ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το τι θα αποφασίσει για το δίδυμο στα χαφ και τον παίκτη πίσω από τον φορ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News