ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Θολό το τοπίο με τη νέα ημερομηνία του αγώνα κόντρα στη Σεβίλλη

Η βραχυπρόθεσμη λύση για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης αφορά το διάστημα μετά τη διακοπή είτε του Οκτωβρίου είτε του Νοεμβρίου.

Το Ανώτατο Αθλητικό Συμβούλιο της Ισπανίας έχει κάνει δεκτή την αίτηση της λίγκας για αναβολή της αναμέτρησης Σεβίλλη-Μπαρτσελόνα, η οποία ήταν να διεξαχθεί στις 11 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος είναι η συμμετοχή των Λατινοαμερικανών παικτών των ομάδων στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022 στη ζώνη της CONMEBOL. 

Το ημερολόγιο είναι ιδιαίτερα πιεσμένο και η εύρεση λύσης είναι μία πραγματική σπαζοκεφαλιά. Δεν είναι και πολλές οι διαθέσιμες ημερομηνίες, πόσο μάλλον από τη στιγμή που τις επόμενες μέρες ξεκινούν και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ομάδων στο Champions League. Με τα μεσοβδόμαδα παιχνίδια λοιπόν να πληθαίνουν και με τις διακοπές λόγω των εθνικών ομάδων να έρχονται μέσα στον Οκτώβριο και στο Νοέμβριο το πράγμα δυσκολεύει πάρα πολύ. Είναι το … παραμύθι δίχως τέλος, όπως λένε και οι Ισπανοί. 

Την περσινή σεζόν τα δυο πρώτα ματς της Μπαρτσελόνα έπρεπε να αναβληθούν, λόγω της συμμετοχής των Καταλανών στο Champions League, το οποίο την περσινή σεζόν, λόγω κορωνοϊού, τελείωσε τον Αύγουστο. Έτσι λοιπόν στις 2 Ιανουαρίου του τρέχοντος ημερολογιακού έτους είχε γίνει το ματς της δεύτερης αγωνιστικής εκτός έδρας με αντίπαλο την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής εντός έδρας με την Έλτσε διεξήχθη στις 24 Φεβρουαρίου. Αυτά είναι δεδομένα, τα οποία μπορούν να μας δώσουν μια ιδέα για το που μπορεί να πάει το θέμα σε περίπτωση μακροπρόθεσμης λύσης. 

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο το θέμα τοποθετείται χρονικά μετά τη διακοπή είτε του Οκτωβρίου είτε του Νοεμβρίου. Και εδώ όμως υπάρχουν δυσκολίες, οι μεσοβδόμαδες ημερομηνίες είναι περιορισμένες και σε όλο αυτό πρέπει να προσθέσουμε ότι αναζητείται λύση και για την αναμέτρηση ανάμεσα στην Αλαβές και στη Βιγιαρεάλ, με την τελευταία να έχει επίσης υποχρεώσεις στο Champions League. 

Ίσως βέβαια στις 13 με 14 Οκτωβρίου ή στις 17 με 18 Νοεμβρίου να υπάρχουν περισσότερες πιθανοτητες, όπως επισημαίνουν και τα ισπανικα Μέσα Ενημέρωσης. Δηλαδή ή την Τετάρτη ή την Πέμπτη αντίστοιχα, με δεδομένο ότι πρεπει να υπάρχουν σίγουρα 48 ώρες ξεκούρασης ανάμεσα στα παιχνίδια. 

Από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου η Μπαρτσελόνα δεν θα δώσει κάποιο ματς, όμως η Σεβίλλη εκείνες τις μέρες μπαίνει στη διοργάνωση του Copa del Rey από τον πρώτο γύρο, ενώ οι Καταλανοί μπαίνουν δυο γύρους αργότερα μαζί με Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο και Αθλέτικ Μπιλμπάο. Και για να μην ξεχνιόμαστε, αυτοί οι 4 συμμετέχουν στο ισπανικό σουπερ καπ στα μέσα Ιανουαρίου. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News