ΡΟΝΑΛΝΤ ΚΟΥΜΑΝ: «Χάσαμε τον κορυφαίο παίκτη αλλά υπάρχει ζωή και μετά»

Ο Ολλανδός προπονητής της Μπαρτσελόνα μίλησε για την απουσία του Λιονέλ Μέσι, την αποχώρηση του Αντουάν Γκριεζμάν, τη σχέση του με τον Τζουάν Λαπόρτα και για το «σύστημα Κρόιφ» του οποίου είναι υποστηρικτής.

Ο Ρόναλντ Κούμαν παραχώρησε συνέντευξη στη «Mundo Deportivo» και ρωτήθηκε για την απώλεια του Λιονέλ Μέσι, για τη φωτογραφία του Γιόχαν Κρόιφ που έχει στο γραφείο του και για το πόσο τον έχει επηρεάσει το σύστημα που εφάρμοζε ο σπουδαίος Ολλανδός ποδοσφαιριστής και άλλοτε προπονητής της Μπαρτσελόνα. Παράλληλα σχολίασε τη σχέση του με τον πρόεδρο της ομάδας, Τζουάν Λαπόρτα και την αποχώρηση του Αντουάν Γκριεζμάν. 

 

«Είμαι υποστηρικτής του «συστήματος Κρόιφ». Μερικές φορές οι άνθρωποι κάνουν λάθος για το τι είναι το σύστημα «Κρόιφ». Ο Εουσέμπιο, στην εποχή μας, έπαιζε μερικές φορές ως εξτρέμ. Και δεν ήταν  Και λοιπόν; Έπαιξε επίσης στα άκρα  χωρίς να είναι. Έφερε  αλλαγές μαζί του ως προπονητής. Πάνω απ ‘όλα, η φιλοσοφία του ήταν η ομάδα να έχει την κατοχή της μπάλας, να πιέζει, να παίζει επίθεση, να ρισκάρει στην άμυνα. Αυτό ήταν το στυλ του Γιόχαν. Και είμαι υπέρ αυτού του στυλ. Αλλά πρέπει επίσης να είσαι ρεαλιστής σε ορισμένα παιχνίδια», ανέφερε ο τεχνικός των Καταλανών. 

«Πάνω απ ‘όλα, θεωρώ τον εαυτό μου άνθρωπο του συλλόγου. Πάντα πίστευα ότι έχω καθήκον να βοηθήσω τον σύλλογο όπου βρίσκομαι, αναζητώντας φόρμουλες για να βελτιώσω την ομάδα χωρίς να θέσω σε κίνδυνο το καλό του συνόλου. Φυσικά, αυτό που συμβαίνει στη Μπάρτσα τον τελευταίο καιρό είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Μου έχουν συμβεί τα πάντα!»

Για τη σχέση του με τον Τζουάν Λαπόρτα:

«Υπήρξαν δύο δύσκολες στιγμές, μία στο τέλος της περασμένης σεζόν και αυτή την προηγούμενη εβδομάδα. Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος τα πήγε καλά χθες το βράδυ και έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Μου άρεσε γιατί πρέπει πάντα να ξεκαθαρίζεις τα πράγματα όπως είναι και τίποτα περισσότερο. Έχουμε μια καλή σχέση, μιλάμε για τις εξελίξεις  και στο τέλος όλοι, ο πρόεδρος, εγώ, εσείς, όλοι, θέλουμε την Μπάρτσα να θριαμβεύσει. Γνωρίζουμε ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για πολλά πράγματα, αλλά προχωράμε και αυτός ο σύλλογος έχει ένα σπουδαίο μέλλον»

Το μήνυμά του στους οπαδούς των «μπλαουγκράνα»:

«Από τη μία πλευρά καταλαβαίνω ότι χάσαμε τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, αλλά πάντα υπάρχει ζωή μετά. Αν αυτός ο σύλλογος ξέρει πώς να ελέγχει την οικονομική του κατάσταση, με τους καλούς παίκτες που έχουμε, η Μπάρτσα θα συνεχίσει προς στην κορυφή». 

«Είναι ανακούφιση που ο Εμπαπέ δεν υπέγραψε στη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού χάσατε τον Μέσι και τον Γκριεζμάν;» ρωτήθηκε και είπε:

«Ο Εμπαπέ είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο και φυσικά, αν ένας αντίπαλος όπως η Ρεάλ τον αποκτήσει έναν τέτοιο παίκτη, θα είναι πιο δυνατός. Ελπίζω όσοι καλοί παίκτες δεν έρθουν στην Μπάρτσα, να πάνε σε ομάδες σε άλλο πρωτάθλημα». 

Σε ερώτηση γιατί συμφώνησε στην αποχώρηση του Αντουάν Γκριεζμάν, δεδομένου ότι δεν θα είχε πια τον Λιονέλ Μέσι στην ομάδα, τόνισε: 

«Είναι αλήθεια, αλλά πρέπει να ακούς το κλαμπ και να το υποστηρίζεις σε μερικές λεπτές καταστάσεις που έχουν να κάνουν με οικονομικά ζητήματα. Ο Γκριεζμάν είναι παίκτης στη Μπάρτσα με πολύ υψηλό συμβόλαιο και για τον σύλλογο ήταν πολύ, πολύ, πολύ σημαντικό να τον αφήσουμε να επιστρέψει στην Ατλέτικο και να μην πληρώσει περισσότερα για ένα τριετές συμβόλαιο. Η θέση του Αντουάν είναι δύσκολο να καλυφθεί, αλλά κυρίως για να βοηθήσει οικονομικά τον σύλλογο η αποχώρησή του ήταν σημαντική»

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News