Σεισμός: Διπλή σεισμική δόνηση 5,7 και 5,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας - «Κουνήθηκε» και η Αθήνα
Διπλός σεισμός 5,7 και 5,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας!
Δύο ισχυροί σεισμοί που ξεπερνούν τα 5 Ρίχτερ σημειώθηκαν στο Ιόνιο Πέλαγος λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής (29.3.2024) ανοιχτά της Ηλείας.
Ο πρώτος σεισμός είχε μέγεθος 5,7 Ρίχτερ και ο δεύτερος – με διαφορά ενός λεπτού – ήταν του ίδιου μεγέθους. Το επίκεντρο εντοπίζεται κοντά στις Στροφάδες ανοιχτά της Ηλείας.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στις 9:11 σημειώθηκε ο πρώτος σεισμός 5,7 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 21,4 χλμ, ενώ το επίκεντρο είναι 14 χλμ ανατολικά των Στροφάδων.
Στις 9:12 σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός 5,7 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 21,5 χλμ και επίκεντρο 25 χλμ ανατολικά των Στροφάδων.
Η δόνηση ήταν ιδιαίτερη ισχυρή και έγινε αισθητή στην Αθήνα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Καραπαπάς για Δούκα: «Δήμαρχος Αθηναίων ή εργοδηγός του Αλαφούζου;»
- Καλάμπρια: Σενάρια για Σασουόλο, Τορίνο και Κάλιαρι
- Νίκολα Μιλουτίνοφ: Αυτή είναι η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
- Τάισον σε Λουτσέσκου: «Θα έχεις για πάντα μια θέση στην καρδιά μου, σε αγαπώ στρατηγέ»
- Reuters: Πρώτο το in σε αξιοπιστία και αναγνωσιμότητα μεταξύ των ενημερωτικών ιστοσελίδων στην Ελλάδα – Πρωτιά και για το δελτίο του Mega
