Ολυμπιακός: Η απουσία Ορτα ενεργοποιεί το plan b του Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός: Αντρέ Όρτα, ο «εγκέφαλος» της επιτυχίας – Η ρήτρα αγοράς και ο... Ναδάλ!

Ο τραυματισμός του Ορτα αναγκάζει τον Μεντιλίμπαρ να αλλάξει τα πλάνα του για την ΑΕΚ – Οι πιθανές επιλογές στο άξονα και τι θα κάνει ο Βάσκος τεχνικός για τη θέση κάτω από τα δοκάρια.

Ηταν από τις λίγες φορές που η ενδεκάδα του Ολυμπιακού έμοιαζε δεδομένη. Τόσο όσον αφορά το σχήμα όσο και τα πρόσωπα. Στο ποδόσφαιρο όμως ποτέ δεν μπορείς να προγραμματίζεις… Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο ντέρμπι στην «Opap Arena» με την ΑΕΚ αναγκάζεται να πάει σε Plan B βλέποντας έναν βασικότατο ποδοσφαιριστή του, τον Αντρέ Oρτα, να τίθεται νοκ- άουτ εξαιτίας τραυματισμού.

Ο Πορτογάλος μέσος που έχει σπουδαία συμβολή στο καλό παιχνίδι του Ολυμπιακού στον άξονα και στην συνολική πολύ καλή πορεία της ομάδας το τελευταίο διάστημα σε Ελλάδα και Ευρώπη, τραυματίστηκε στην προπόνηση της Παρασκευής με το πρόβλημα να φαίνεται πως είναι αρκετά σημαντικό αναφορικά με την συμμετοχή του στο αποψινό ντέρμπι.

Eτσι, παρότι δοκίμασε χθες μήπως μπορέσει να προπονηθεί τελικά αποφασίστηκε να μην ρισκάρει και να μείνει εκτός. Μία εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα στον άξονα για τον Μεντιλίμπαρ καθώς στην τριάδα Εσε-Τσικίνιο-Ορτα θα πρέπει να βρει άλλον που θα παίξει τον ρόλο του Πορτογάλου μέσου.

Ξεκάθαρη εικόνα από τις δοκιμές του Βάσκου προπονητή δεν υπάρχει όμως φαίνεται πως οι βασικές επιλογές του είναι δύο.

Είτε θα μπει στο βασικό σχήμα ο Μασούρας παίρνοντας θέση στα άκρα της επίθεσης με τον Φορτούνη να μεταφέρεται στον άξονα στο 4-3-3 (ή 4-2-3-1 όπως μεταβάλλεται στην επίθεση) είτε θα ενεργοποιηθεί ο Καρβάλιο (ή τον Ιμπόρα) που δεν είναι στις βασικές επιλογές του Μεντιλίμπαρ.

Ο Πορτογάλος αν τελικά επιλεγεί στην λογική να υπάρχει και τρίτο κεντρικό χαφ που έχει τρεξίματα παίζοντας τον ρόλο του συνδέσμου, μεσαίας γραμμής και επίθεσης τότε ο Φορτούνης θα πάει στα άκρα και ο Μασούρας θα μείνει στον πάγκο. Ο Μεντιλίμπαρ θέλει η ομάδα του να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μπει από την αρχή δυνατά στο ματς.

Η «αιχμή του δόρατος»

Με την ατυχία του Ορτα ο Ολυμπιακός χάνει έναν βασικό παίκτη στον άξονα, την ώρα πάντως που ο Μεντιλίμπαρ πήρε κανονικά τον Ροντινέι που παρότι δεν είναι στο 100% θα κάνει το παν για να παίξει και να προσφέρει σε αυτό το καθοριστικό ματς.

Ο Βάσκος ετοιμάζει για την άμυνα τους Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσο, Ορτέγκα ενώ στον άξονα όπως είπαμε οι δεδομένοι είναι οι Εσε και Τσικίνιο. Ποντένσε, Φορτούνης και Ελ Καμπί θα είναι σίγουρα στο βασικό σχήμα, η τριπλέτα που κάνει… παπάδες στα τελευταία ματς και οδηγεί τον Ολυμπιακό σε επιτυχίες.

Ποιος έχει προβάδισμα για Νο1

Μπορεί να έχει παίξει μόλις τρία επίσημα ματς στην φετινή σεζόν, δύο εκ των οποίων με τον Μεντιλίμπαρ, όμως δείχνει το φαβορί για να υπερασπιστεί την εστία των Πειραιωτών στην αποψινή αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Ο λόγος για τον νεαρό Τζολάκη που η παρουσία του με την Μακάμπι στην ρεβάνς της Σερβίας άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον Μεντιλίμπαρ που φαίνεται πως έχει αποφασίσει να τον εμπιστευθεί και απόψε παρότι ο Πασχαλάκης είναι πολύ καλύτερα όσον αφορά τις ενοχλήσεις που είχε στον ώμο του. Συνάμα ο Πασχαλάκης έχει και μια τρομερή παράδοση στα εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ όμως αυτό φαίνεται πως δεν «μετριέται» από τον Βάσκο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News