ΣΤΙΒΟΣ: Δεύτερη η Στεφανίδη στη Ζυρίχη

Με άλμα στα 4,77μ. η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο πλησίασε σε ένα ακόμα διαμάντο, ώσπου τελικά κατέκτησε τη 2η θέση πίσω από την Ανζέλικα Σιντόροβα.

Πραγματοποίησε μία ακόμα εξαιρετική παρουσία, κυνήγησε μέχρι το τέλος το πέμπτο διαμάντι στην καριέρα της και τελικά πήρε τη 2η θέση η Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό του Diamond League στη Ζυρίχη.

Το φινάλε ήταν συναρπαστικό, καθώς η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο και η Ανζέλικα Σιντόροβα είχαν μείνει στον αγώνα στα 4,84μ. να διεκδικούν το διαμάντι της φετινής διοργάνωσης. Τελικά, η Ρωσίδα πέρασε με την πρώτη τα 4,84μ., εξασφάλισε το διαμάντι και καθώς ήταν σε πολύ καλή μέρα ξεπέρασε αργότερα και τα 5 μέτρα! Η Στεφανίδη δεν τα κατάφερε στα 4,84 μ. κι έχοντας ως καλύτερη προσπάθεια τα 4,77 κατέλαβε τη 2η θέση, κάνοντας την καλύτερη εμφάνιση μετά το Τόκιο.

Η Στεφανίδη άρχισε την προσπάθειά της από τα 4.47, τα οποία πέρασε αμέσως. Αργότερα ξεπέρασε με το δεύτερο άλμα τα 4,57μ. και με το πρώτο τα 4.67μ, τα 4.70 και τα 4.77.

Η αθλήτρια θα επιστρέψει για λίγες ημέρες στην Ελλάδα κι έπειτα θα ταξιδέψει για την Αμερική, όπου θα διαμείνει τους επόμενους μήνες μέχρι και τους αγώνες της χειμερινής περιόδου.

Η Σιντόροβα βρέθηκε σήμερα σε εκπληκτική κατάσταση και κατάφερε να κάνει ό,τι δεν μπόρεσε στο Τόκιο. Η Ρωσίδα κατέκτησε την πρώτη της νίκη στη σειρά αγώνων και πήρε τη σκυτάλη από την Στεφανίδη, που ήταν η κυρίαρχη στις τέσσερις προηγούμενες. Παράλληλα κατάφερε να ξεπεράσει τα 5,01 μ. και κατάφερε να ξεπεράσει για πρώτη φορά στην καριέρα της τα 5,00 μέτρα. Το προηγούμενό ρεκόρ της αθλήτριας ήταν 4,95 μ., ενώ το 5,01 μ. είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο και το ρεκόρ διοργάνωσης. Η Τίνα Σούτειγ κατέλαβε την τρίτη θέση με 4,67 μ., ενώ δεν κατατάχθηκε η “χρυσή” Ολυμπιονίκης Κέιτ Ναζότ, που έκανε τρία άκυρα στα 4,57 μ., ύψος όπου ξεκίνησε τον αγώνα της.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News