ΚΑΡΛ ΧΕΙΝ: Ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ εντυπωσίασε με την Εσθονία στα προκριματικά του Μουντιάλ

Ο νεαρός τερματοφύλακας της Άρσεναλ, Καρλ Χέιν, τράβηξε τα βλέμματα με τις φοβερές επεμβάσεις του, στην αναμέτρηση της Ουαλίας κόντρα στην Εσθονία στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022

Αναμφίβολα η Άρσεναλ να διανύει την χειρότερη καμπή της στην εποχή της Premier League, έχοντας σημειώσει το χειρότερο ξεκίνημα οποιασδήποτε ομάδας στα 30 χρόνια του αγγλικού πρωταθλήματος.

Ως αχτίδα φωτός ωστόσο ξεπροβάλει η περίπτωση του 19χρονου τερματοφύλακα Καρλ Χέιν. Ο Εσθονός διεθνής έκλεψε την παράσταση στην αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος, κόντρα στην Ουαλία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Τετάρτη (8/9). Ο νεαρός κίπερ κράτησε ανέπαφη την εστία του στις απειλές των Γκάρεθ Μπέιλ και Τάιλερ Ρόμπερτς, δίνοντας έτσι στη χώρα του τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0).

 Γεννημένος στις 13 Απριλίου του 2002, ξεκίνησε την καριέρα του στην εσθονική Nomme United, από όπου και τον ανακάλυψαν οι σκάουτερς της Άρσεναλ. Σε ηλικία 16 ετών είχε ήδη καταγράψει πέντε συμμετοχές στην τρίτη κατηγορία της πατρίδας του. Τότε ήταν που οι κανονιέρηδες χτύπησαν την πόρτα του συλλόγου του, προκειμένου να αποκτήσουν τον φερέλπιδα γκολκίπερ το 2018, δίνοντας μάχη κόντρα και σε άλλους μνηστήρες που τον διεκδικούσαν όπως η Γιουβέντους.

Σε συνέντευξη του στην εσθονική Ομοσπονδία ο ίδιος ο Χέιν είχε αποκαλύψει μάλιστα το γεγονός πως απέρριψε μια πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προτού ενταχθεί στις Ακαδημίες της Άρσεναλ.

«Το ενδιαφέρον της Γιουνάιτεντ για εμένα ήταν ένα σοκ. Είναι ένα μεγάλο κλαμπ και μικρός θαύμαζα τον Έντουιν Φαν Ντερ Σαρ και την ομάδα του 2008, της οποίας έχω παρακολουθήσει βίντεο στο YouTube. Στην αρχή, μου φάνηκε λίγο απίστευτο ότι θα είχα την ευκαιρία να πάω σε αυτόν τον σύλλογο. Η πρώτη εντύπωση μπορεί να ήταν απατηλή, αλλά μου φάνηκε ότι η πειθαρχία και η οργανωτική πλευρά, καθώς και άλλες λεπτομέρειες, ήταν σε υψηλότερο επίπεδο στην Άρσεναλ. Στο Μάντσεστερ, για παράδειγμα, τα μέσα μεταφοράς ήταν πάντα αργοπορημένα, γι ‘αυτό καθυστερούσα στην προπόνηση. Η υποδοχή στην Άρσεναλ ήταν πολύ φιλική και ο σύλλογος μου άφησε πολύ καλή εντύπωση, γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν υπήρχε διαφορά ως προς το επίπεδο, διότι τόσο η Άρσεναλ όσο και η Γιουνάιτεντ είναι από τις κορυφαίες στον κόσμο».

Μέχρι στιγμής με τη φανέλα των Λονδρέζων αγωνίστηκε στο EFL για τους U23, ενώ έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στην αναμέτρηση κόντρα στη Χιμπέρνιαν στα πλαίσια της προετοιμασίας.

Πλεόν, ο νεαρός αστέρας ευελπιστεί πως θα κερδίσει μια θέση βασικού από τον Αρτέτα -όπως συνέβη με τον συνομήλικο του Άρθουρ Οκόνκβο- και δεν θα περιοριστεί στο να είναι η τέταρτη επιλογή…

«Πιστεύω και ελπίζω ότι θα παρακολουθούν τα παιχνίδια μου με την Εθνική. Θα επιστρέψω στον σύλλογο και θα κάνω ό, τι
καλύτερο μπορώ στις προπονήσεις».

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News