Μαλεζάνι: «Αυτά πρέπει να κάνει η Φιορεντίνα για να νικήσει τον Ολυμπιακό»

Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και της Φιορεντίνα, μίλησε για τον επικείμενο τελικό του Conference League και τη μάχη των «Βιόλα» με τον Ολυμπιακό.

Μέσο της Ιταλίας απευθύνθηκε στον Αλμπέρτο Μαλεζάνι ενόψει του τελικού του Conference League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα, καθώς ο Ιταλός τεχνικός έχει περάσει τόσο από το ελληνικό πρωτάθλημα και τον πάγκο του Παναθηναϊκού, όσο και από αυτόν της Φιορεντίνα, την σεζόν 1997-98. Ο Μαλεζάνι αναφέρθηκε στις δυο ομάδες, τονίζοντας αρχικά:

«Ο Ολυμπιακός έχει τεράστιο αριθμό οπαδών που είναι πολύ παθιασμένοι, κάτι που έμαθα όταν ήμουν στην Ελλάδα. Θα βρουν μια πολύ καυτή ατμόσφαιρα οι “βιόλα”. Όμως, αν το θέλει η Φιορεντίνα, μπορεί να μεταμορφώσει τον παράγοντα “περιβάλλον” σε πλεονέκτημα. Ακόμα κι αν είναι στο γήπεδο περισσότεροι φίλοι του Ολυμπιακού, θα πρέπει να βιώσουν την αντίπαλη υποστήριξη ως ψυχολογική ώθηση και να το κάνουν ένα επιπλέον όπλο ώστε να τα πάνε καλά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βγουν αλώβητοι απ’ αυτήν την κόλαση».

Ακολούθως μίλησε και για τα όσα έζησε στην Ελλάδα: «Τη δεκαετία του 2000 ο Παναθηναϊκός ήταν μια από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ευρώπη. Οι καιροί έχουν αλλάξει, αλλά οι βασικές αρχές παρέμειναν οι ίδιες. Η Ελλάδα είναι το ιδανικό μέρος και για να εισάγεις δυνατούς παίκτες που είναι στο τέλος της καριέρας τους, αλλά και για να λανσάρεις νέους παίκτες από τις ακαδημίες. Πιστεύω ότι αυτός ο Ολυμπιακός είναι το πιο πιστό παράδειγμα της παραπάνω συνθήκης».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News