Ολυμπιακός: Η επαφή με Ρογκαβόπουλο και ποιο το συμβόλαιο του με την Μπασκόνια

Η σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι απόλυτα συγκεντρωμένη στις υποχρεώσεις της, όμως στο εξωτερικό πάνε ένα βήμα παραπέρα και μιλούν για λεπτομέρειες τόσο στις διαπραγματεύσεις όσο και στο συμβόλαιο του Ρογκαβόπουλου με τους Βάσκους

Στο εξωτερικό ήδη έχουν ξεκινήσει τα μεταγραφικά σενάρια και οι φήμες για το καλοκαίρι γύρω από τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» τις τελευταίες ώρες έχουν εμπλακεί σε αρκετά δημοσιεύματα με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, ο οποίος αγωνίζεται στην Μπασκόνια από το περασμένο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, τόσο η «As» στην Ισπανία, αλλά και στην Ιταλία, μιλούν για έντονο ενδιαφέρον με τον Έλληνα φόργουορντ, ενώ γίνονται αναφορές ακόμη και για πιθανή ανταλλαγή με τον Ίγκνας Μπραζντέικις, ο οποίος είναι εκτός ροτέισον στα τελευταία ματς στη Euroleague, αλλά και εκτός επτάδας των ξένων μέχρι τέλους στην Basket League.

Η σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι απόλυτα συγκεντρωμένη στις υποχρεώσεις της, όμως στο εξωτερικό πάνε ένα βήμα παραπέρα και μιλούν για λεπτομέρειες τόσο στις διαπραγματεύσεις όσο και στο συμβόλαιο του Ρογκαβόπουλου με τους Βάσκους.

Ποια είναι τα δεδομένα του συμβολαίου του

Ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ έχει συμβόλαιο με τους Βάσκους ως το 2026 ωστόσο σύμφωνα με την «As» η Μπασκόνια μπορεί να τον αποδεσμεύσει χωρίς buy-out αν υπάρξει πρόταση που να ικανοποιεί τον παίκτη.

Ειδικότερα, το περασμένο καλοκαίρι, όταν και αποκτήθηκε ο «Ρόγκα» έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με την Μπασκόνια, όμως το καλοκαίρι του 2024 έχει την ευκαιρία, αν το επιθυμεί ο ίδιος να αποχωρήσει.

Από εκεί και πέρα, για να τον αποδεσμεύσει η Μπασκόνια, ενδεχομένως να επιζητήσει από όποια ομάδα επιθυμεί να τον αποκτήσει κάποιο buy out, όμως δεν υπάρχει στάνταρ ποσό για να λύσει το συμβόλαιο του με τους Βάσκους.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ανάλογα και την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον ίδιο τον Ρογκαβόπουλο και την Μπασκόνια, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο να αποχωρήσει.

Οι Ισπανοί αναφέρουν επίσης ότι είναι δεδομένο ότι οι Ερυθρόλευκοι θα κινηθούν για την απόκτηση του διεθνή φόργουορντ, ο οποίος βρίσκεται σε ανοδική πορεία και θα εντείνουν τις επαφές τους, μετά το τέλος της χρονιάς και τους τελικούς της Basket League, αφού αυτή τη στιγμή η σεζόν βρίσκεται στην τελική της ευθεία και το μόνο που απασχολεί είναι τα Play off της Basket League και φυσικά το Final Four του Βερολίνου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News