ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ - ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ 4-1: Ο Κριστιάνο επέστρεψε για να την κάνει πρωταθλήτρια

Ο Κριστιάνο έδειξε με το καλημέρα ότι επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ για να… σηκώσει κούπες – Απίθανο ντεμπούτο του Πορτογάλου με δύο γκολ στη νίκη της Γιουνάιτεντ επί της Νιουκάστλ με 4-1.

Στην πόλη του Μάντσεστερ καταλάβαινες σήμερα από το ξημέρωμα πως κάτι ξεχωριστό υπάρχει. Οι φίλοι των «κόκκινων διαβόλων» φόρεσαν τα… γιορτινά τους, με τις φανέλες που έχουν αποτυπωμένο το Νο7 στην πλάτη και υποδέχτηκαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος τους αποζημίωσε μετά από 47 λεπτά. Ο Πορτογάλος σκόραρε το 85ο και έπειτα το 86ο γκολ του στην Premier League ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη της Γιουνάιτεντ απέναντι στη Νιουκάστλ.

Οι φιλοξενούμενοι παρά την ισοφάριση, δεν κατάφεραν να τιθασεύσουν τη διάθεση του CR7 που επέστρεψε στο «Ολντ Τράφορντ» για να επαναφέρει την Γιουνάιτεντ σε τροχιά τίτλων. «Εκτέλεσε» και δεύτερη φορά τον Γούντμαν, για να έρθουν ο συμπατριώτης του Μπρούνο Φερνάντες και ο Λίνγκαρντ να διαμορφώσουν το τελικό 4-1, υπό το βλέμμα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που δε θα μπορούσε να μην είναι ευχαριστημένος, βλέποντας το… παιδί του να αγωνίζεται ξανά με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας.

Κριστιάνο κερνάει…

Με τον Πορτογάλο να έχει ορέξεις στην κορυφή της επίθεσης, η Γιουνάιτεντ πίεσε από το ξεκίνημα ψηλά τη Νιουκάστλ. Ο Κριστιάνο ήταν σημείο αναφοράς στην περιοχή και απείλησε στο 10′ με ένα σόλο από τα αριστερά της περιοχής. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Βαράν στο 19′.

Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν τις στιγμές τους στην αντεπίθεση, δείχνοντας επικίνδυνοι με τους Μαξιμέν και Λόνγκσταφ. Άντεξαν παίζοντας με την πεντάδα, άμυνα σε χαμηλά μέτρα, μέχρι να έρθει το 47ο λεπτό.

Ο Ρονάλντο πήρε το ριμπάουντ και στην ασταθή απόκρουση του Γούντμαν με ένα απλό tap in άνοιξε τον δρόμο για την επικράτηση των γηπεδούχων, κρύβοντας τις αδυναμίες της ομάδας του, που έδειχνε ευάλωτη στο τρανζίσιον.

…Μπρούνο Φερνάντες πίνει

Με τη λογική του πρώτου ημιχρόνου, η Νιουκάστλ χτύπησε στην αντεπίθεση. Έντεκα λεπτά μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ξεδιπλώθηκε φανταστικά με τον Αλμιρόν και τον Σεντ-Μαξιμέν και ο Μανκίγιο εκτέλεσε από τα δεξιά της περιοχής για το 1-1.

Τίποτα όμως δε θα μπορούσε να χαλάσει το πάρτι της επιστροφής του Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος το πήρε προσωπικά και εκμεταλλευόμενος την κάθετη πάσα του Σο, εκτέλεσε για δεύτερη φορά τον Γούντμαν στο 62′.

Ο Μαξιμέν προσπαθούσε να αναστατώσει την σοφτ άμυνα της Γιουνάιτεντ αλλά η προσπάθειά του στο 69′ έπεσε πάνω στον Ντε Χέα, μέχρι να έρθει η χαριστική βολή του Μπρούνο Φερνάντες. Ο έτερος Πορτογάλος πήρε τη σκυτάλη από τον συμπατριώτη του και στο 80ο λεπτό με σουτάρα εκτός περιοχής, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Ο Λίνγκαρντ που πέρασε ως αλλαγή, σκόραρε και αυτός στο 92′ μετά από έμπνευση του Πογκμπά και το «Ολντ Τράφορντ» παραληρεί στους ρυθμούς του 4-1.

Η Γιουνάιτεντ του Κριστιάνο είναι εδώ και θα διεκδικήσει τίτλους!

Ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Μαγκουάιρ, Βαράν, Σο, Μάτιτς, Πογκμπά, Μπρούνο Φερνάντες (85′ Μαρσιάλ), Γκρίνγουντ (85′ Φαν Ντε Μπεκ), Σάντσο (66′ Λίνγκαρντ), Κριστιάνο Ρονάλντο

Νιουκάστλ: Γούντμαν, Μανκίγιο (77′ Mέρφι), Χέιντεν, Λασκέλς, Κλαρκ (85′ Λιούις), Ρίτσι, Γουίλοκ, Αλμιρόν, Λόνγκσταφ, Ζοέλινγκτον, Σεντ-Μαξιμέν

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News