ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 55-83: Είδε στον καθρέφτη τις χτυπητές αδυναμίες του!

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε τη συντριβή από τον Ερυθρό Αστέρα 83-55 στο Μόναχο και αντιλήφθηκε πόσο μεγάλη ανηφόρα έχει μπροστά του για να εμφανιστεί ανταγωνιστικός στην Ευρωλίγκα

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν απογοητευτικός στο δεύτερο ημίχρονο, δεν άντεξε στην πίεση των Σέρβων που βρήκαν μέσω της άμυνας ζώνης τη λύση και εντέλει υπέστη συντριβή με 83-55 στον ημιτελικό του τουρνουά στο Μόναχο. Φυσικά η ομάδα είχε και τα θετικά της στοιχεία στο πρώτο μισό, αλλά οφείλει να βελτιωθεί άμεσα ενόψει της επίσημης συνέχειας. Και με τις επιστροφές των Μέικον-Νέντοβιτς να βρει έξτρα λύσεις από τη περιφέρεια.

Οι “πράσινοι” θα αγωνιστούν την Κυριακή (12/9) στον μικρό τελικό με μία εκ των Μπάγερν ή Βίρτους Μπολόνια και σαφώς ο Δημήτρης Πρίφτης αναμένει μια αντίδραση από τους παίκτες του. Κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και έπειτα στο επιθετικό. 

Η ΤΡΙΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η… ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ!

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ «γκρέμισε» τα πάντα μέσα σε 10 λεπτά. Ναι, φυσικά δεν του στοίχισε γιατί δεν πρόκειται για επίσημο παιχνίδι, αλλά επειδή η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, οφείλει να μπει στο… mood. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι σημαντικό χωρίς να χρυσώσουμε το… χάπι. Οι «πράσινοι» είχαν δύο σημαντικές απουσίες. Του Μέικον και του Νέντοβιτς. Δύο μονάδων-«μπόμπερ» που θα μπορούσαν να ανοίξουν τις άμυνες με τις προσωπικές φάσεις και τα τρίποντα. Όμως ο σκληροτράχηλος Ερυθρός Αστέρας μπήκε… φουριόζος στο τρίτο δεκάλεπτο το οποίο απέφερε και ένα καταστροφικό 32-8(!). Οι Σέρβοι λοιπόν εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως η ομάδα είχε δύο σημαντικές απουσίες και έπαιξαν άμυνα ζώνης. Με αποτέλεσμα να κλείσουν τους χώρους, να πιέσουν τους γκαρντ των «πρασίνων» και φυσικά να τους αναγκάσουν σε σουτ εκτός ισορροπίας ή ακόμα και επιθέσεις χωρίς σουτ. Φυσικά οι «πράσινοι» «πνίγηκαν» σε αυτή τη ζώνη, έχασαν το… μυαλό τους και δέχθηκαν μέσα σε 1’ λεπτό δύο γκολ-φάουλ.

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Ο Δημήτρης Πρίφτης είπε σε ένα τάιμ άουτ όταν η διαφορά είχε ξεφύγει. Ότι δεν είναι θέμα νίκης ή ήττας, είναι θέμα σεβασμού. Οι «πράσινοι» όμως είχαν καταρρεύσει. Δεν κατάφεραν ούτε στη τελευταία περίοδο να μειώσουν την κατάσταση. Εδειχναν να έχουν επηρεαστεί. Κυρίως επιθετικά, αλλά αμυντικά ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Σαν να μπήκαν άλλοι παίκτες από τα αποδυτήρια μετά το +3 (35-32) του ημιχρόνου. Ετσι η διαφορά ξέφυγε και πήγε και στους 29 πόντους (72-43) και φυσικά οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη δέχθηκαν και πόντους στο τρανζίσιον. Γενικότερα η εικόνα των «πρασίνων» στο δεύτερο μισό ήταν αναιμική. Φυσικά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως παίζει ρόλο και η κούραση και η ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη. Όμως δεν υπάρχουν δικαιολογίες για το γεγονός ότι υπέστη κατάρρευση και δεν μάζεψε τα… ασυμμάζευτα στη τελευταία περίοδο.

ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΜΙΤΣ-ΜΑΤΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ναι υπήρχαν και θετικά στοιχεία από τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη. Το κακό είναι ότι τα είδαμε μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 35-32 στο 20’ και ήταν αρκετά πιεστικοί στην άμυνα ενώ δεν άφηναν τους αντιπάλους εύκολα να βρουν τρόπο να σκοράρουν μέσα στο καλάθι. Με καλή αλληλοκάλυψη στη φροντ λάιν και με στόχευση στο ποστ απ παιχνίδι. Μάλιστα ο Κασελάκης ήταν από τους διακριθέντες ενώ ο Δημήτρης Πρίφτης έδωσε αρκετά χρόνο συμμετοχής και στον Λευτέρη Μαντζούκα στο «3» σε ένα σχήμα που δύσκολα θα δούμε ξανά (Μποχωρίδης, Ρος, Μαντζούκας). Η στόχευση σε μις-ματς καταστάσεις ήταν κάτι που ζητούσε ο Ελληνας κόουτς. Βέβαια επιθετικά είχε τα θέματά της η ομάδα και κυρίως στο κομμάτι της δημιουργίας. Ετσι έψαξε αρκετά το ποστ παιχνίδι με τον Καββαδά να χρησιμοποιείται στο πρώτο μισό.

Τα Δεκάλεπτα: 19-14, 35-32, 43-64, 55-83.

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Πρίφτης): Πέρι 8 (2), Παπαγιάννης 4, Μποχωρίδης 5 (1), Καββαδάς 8, Παπαπέτρου 5 (1), Κασελάκης 13 (2), Γουάιτ, Φλόιντ 4, Αβδάλας, Eβανς 2, Μαντζούκας 4, Σαντ Ρος 2.

Ερυθρός Αστέρας (Ντέγιαν Ράντονιτς): Λαζάρεβιτς 7, Ουόλτερς 7, Ουσκόκοβιτς, Νταβίντοβατς 2, Μίτροβιτς 11, Λάζιτς 6, Κάλινιτς 13 (1), Χόλινς 8, Ιβάνοβιτς 12 (2), Γουάιτ 9, Κούζμιτς 6, Τσίρμπες 2.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News