Super League: Το ελληνικό πρωτάθλημα... ξεπέρασε το πορτογαλικό και το ολλανδικό μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού!

Επίδοση – ρεκόρ για το ελληνικό πρωτάθλημα, που βρέθηκε φέτος ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου!

Η κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ από τον Ολυμπιακό δεν είναι αλλαγή στάτους μόνο για τον σύλλογο, αλλά και τιμητική διάκριση για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Ελλάδα είναι πλέον η χώρα που έσπασε την απόλυτη κυριαρχία των «big 5» πρωταθλημάτων, που είχαν κατακτήσει όλα τα ευρωπαϊκά τρόπαια από το 2012 μέχρι και πέρυσι.

Αυτό αποτυπώνεται ασφαλώς στην κατάταξη της UEFA, με τη χώρα μας να βρίσκεται πλέον στην 15η θέση. Κάτι που σημαίνει ότι από τη σεζόν 2025-26 θα βγάζει πέντε ομάδες στην Ευρώπη, με τις δύο να πηγαίνουν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πάντως, η μεγάλη πορεία του Ολυμπιακού, αλλά και η ικανοποιητική παρουσία του ΠΑΟΚ ως τα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ, αποτυπώνεται καλύτερα στο ranking που αφορά αποκλειστικά τη φετινή σεζόν. Εκεί, η Super League βρέθηκε στην 9η θέση, έχοντας συγκεντρώσει 57.000 βαθμούς, δηλαδή περισσότερους από ποτέ.  Ενδεικτικά, πέρυσι, το πρωτάθλημα είχε συγκεντρώσει μόλις 8.500 βαθμούς σε ένα ιστορικό χαμηλό, ενώ το «ταβάνι» της προηγούμενης δεκαετίας ήταν οι 32.000 βαθμοί.

Αυτή η συγκομιδή, τοποθετεί την Ελλάδα πάνω από χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ολλανδία, που μάζεψαν λιγότερους πόντους κατόπιν διαίρεσης με τον αριθμό των εκπροσώπων, όπως προβλέπεται.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News