ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 4-0: Βραζιλιάνος «μάγος» τρέλανε τη Λεωφόρο!

Χορεύοντας σάμπα στους ρυθμούς του Ματέους Βιτάλ, ο απολαυστικός Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς διέλυσε 4-0 τον Απόλλωνα και «έφτιαξε» μετά από καιρό τον κόσμο του! – Δύο γκολ ο… αγριεμένος Καρλίτος

Ο Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη λογική “επιλέγω τους καλύτερους και τους πιο έτοιμους”. Έβαλε 5 από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, με τον Βιτάλ να ξεχωρίζει σχεδόν από την πρώτη του επαφή με την μπάλα. Ο Σάρλια στην άμυνα, ο Πέρεθ ως… Κουρμπέλης, ο Κώτσιρας έχει κλειδώσει το δεξί άκρο και ο Λούντκβιστ δεκάρι.

Για να έρθει το 1-0 του Παναθηναϊκού χρειάστηκε η ατομική έμπνευση του Μαουρίσιο μετά το σουτ του Βιτάλ. Ο Βέρχουλστ απέκρουσε εντυπωσιακά στα πλάγια, ο Μαουρίσιο ακολούθησε τη φάση και σκόραρε στο ριμπάουντ διώχνοντας κάθε άγχος από τους γηπεδούχους και ταυτόχρονα δείχνοντας το δρόμο για μία καλύτερη συνέχεια. Μέχρι το 1-0 του 29′ ο Απόλλων ήταν αξιόμαχος και είχε βάλει δύσκολα στους “πράσινους” πατώντας αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή. Πριν το 1-0 ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβαίνει προειδοποιώντας με τα δοκάρια, για να έρθει λίγο μετά το γκολ που τους έδωσε το μομέντουμ.

Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει ξεκάθαρα την ψυχολογία και ευτύχησε να πετύχει και δεύτερο γκολ λίγο πριν την ανάπαυλα (στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους), με τον Καρλίτος. “Όλα τα λεφτά” η εξαιρετική αντεπίθεση και η κίνηση του Βιτάλ για να ανοίξει ο χώρος και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Φατιόν με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 54′. Με 10 παίκτες η “Ελαφρά Ταξιαρχία” διαφοροποίησε το σύστημα και ρίσκαρε περισσότερα, δημιουργώντας πάλι ρήγματα στην “πράσινη” άμυνα. Η εικόνα ήταν ανάλογη με αυτή του πρώτου μέρους πριν το 1-0 όταν ο Απόλλων είχε τον έλεγχο και έβαζε δύσκολα στους γηπεδούχους, “βραχυκυκλώνοντάς” τους. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ανάγκασαν τον Διούδη σε εξαιρετική απόκρουση με διπλή προσπάθεια, προλαβαίνοντας τον Ντάουντα.

Ό,τι δεν έκανε ο Απόλλων Σμύρνης το έκανε ο Παναθηναϊκός. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο. Στο 73ο λεπτό μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Βιτάλ ο Καρλίτος βγήκε τετ α τετ με τον Βέρχουλστ, τον πέρασε, και με πλασέ σε κενή εστία έγραψε το 3-0.

Το 4-0 από τον Αλεξανδρόπουλο στο 83′ ήρθαν σαν φυσική συνέχεια και ως το κερασάκι στην τούρτα μίας χορταστικής βραδιάς στη Λεωφόρο που μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για κάτι καλό. Μια χαρά πρεμιέρα ήταν, μην είμαστε και πλεονέκτες!

[5]

Ένας… λάτιν Παναθηναϊκός

Οι Βραζιλιάνοι έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην πρεμιέρα του Παναθηναϊκού σκορπίζοντας χαμόγελα στους φιλάθλους που πήγαν στο γήπεδο της Λεωφόρου το βράδυ του Σαββάτου. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες στο ρόστερ του με ποιότητα και ατομική ενέργεια που μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα.

Βρήκε παίκτη να ξεσηκώνει τον κόσμο

Τέτοιος είναι ο Ματέους Βιτάλ, που για πρώτο δείγμα σκόρπισε ενθουσιασμό. Σαν έτοιμος από καιρό, μπήκε φορτσάτος στην ενδεκάδα και βοήθησε τον Παναθηναϊκό με το “αέρινο” παιχνίδι του και τις σωστές επιλογές του μέσα στο παιχνίδι. Έλειπε τέτοιος παίκτης από τον Παναθηναϊκό.

Ναι, ήταν σημαντική αυτή η “τεσσάρα”

Υπό άλλες συνθήκες μία εντός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα θα ήταν κάτι το φυσιολογικό. Επειδή ο Παναθηναϊκός έχει ξεχάσει τι είναι φυσιολογικό και κανονικό και επειδή προηγήθηκε ένα καλοκαίρι με “κρύο” και ζέστη”, η σαββατιάτικη νίκη είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Πόσο μάλλον με τέτοιο σκορ. Πάντως, τα “καμπανάκια” ήχησαν για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα όπου η ομάδα του Γιοβάνοβιτς προβλημάτισε.

Τώρα ο Παναθηναϊκός θέλει στήριξη

Το μοναδικό μελανό σημείο η κόντρα των οργανωμένων με τον Γιάννη Αλαφούζο (συνθήματα και πανό, αλλά και κλειστή “13” συνέθεσαν την εικόνα), χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχουν άδικο. Το θέμα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η στήριξη προς την ομάδα που το έχει ανάγκη. Τα άλλα έπονται.

Θα το παλέψει ο Απόλλων και θα κάνει… ζημιές

Μία καλή εικόνα αξίζει και ο Απόλλων Σμύρνης. Αξιόμαχη η ομάδα του Γιάννη Πετράκη σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Δεν στάθηκε άσχημα στο “Απόστολος Νικολαϊδης” και για πρώτο ματς έδειξε πως μπορεί να κάνει… ζημιές.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News