ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: «Ανακατεμένη τράπουλα» η ενδεκάδα

Αρκετά τα ερωτηματικά για το αρχικό σχήμα των «ερυθρόλευκων» στην πρεμιέρα της Super League 1…

Την τελευταία του προπόνηση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός το Σάββατο στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη. Η ομάδα του Πειραιά ολοκλήρωσε έτσι την προετοιμασία της για την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη.

Ματς με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποιούν τη δική τους πρεμιέρα στο νέο πρωτάθλημα της Super League 1. Στις 20:30 υποδέχονται τον Ατρόμητο και αυτό που θέλουν είναι να μπουν με το… δεξί, που λένε, στις εγχώριες διοργανώσεις. Αλλά παράλληλα να αποκτήσουν και καλή ψυχολογία ενόψει της αναμέτρησης με την Αντβέρπ την Πέμπτη στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Στην τελευταία προπόνηση ο Πέδρο Μαρτίνς ανακοίνωσε και την αποστολή του ματς, την οποία αποτελούν οι Κρίστινσον, Τζολάκης, Βατσλίκ, Ανδρούτσος, Λαλά, Καρμπόβνικ, Ο. Μπα, Σισέ, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Μάρκοβιτς, Σουρλής, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Κούντε, Ονιεκουρού, Λόπες, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Α. Μπα, Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

Από εκεί και πέρα αναφορικά με τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς για τη βασική ενδεκάδα, τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Πάντα ο Πορτογάλος τεχνικός συνηθίζει να μην αποκαλύπτει απόλυτα τα χαρτιά του πριν τους αγώνες, αλλά τώρα τα ερωτηματικά είναι αρκετά για το αρχικό σχήμα.

Αυτό γιατί δοκίμασε πολλά πράγματα ο Πέδρο Μαρτίνς στο Ρέντη.

Δοκίμασε κατά τη διάρκεια της προπόνησης τόσο σύστημα με δύο επιθετικούς, δηλαδή Ελ Αραμπί-Τικίνιο, όσο όμως και τον Ελ Αραμπί μόνο του. Δηλαδή 4-4-2 και 4-2-3-1 αντίστοιχα.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Ούτε στη θέση του τερματοφύλακα είναι σίγουρο ποιος θα αγωνιστεί. Δοκίμασε τόσο τον Βατσλίκ, όσο όμως και τον Τζολάκη. Με τον πρώτο από τη στιγμή που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή να είναι πιθανό να βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα. Από εκεί και πέρα, στα δεξιά της άμυνας δοκίμασε τόσο Λαλά, όσο και Καρμπόβνικ και τον Ρέαμπτσιουκ αριστερά, ενώ στο κέντρο σίγουρος θεωρείται ο Παπασταθόπουλος. Δίπλα του συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες ο Ουσεϊνού Μπα, αλλά και ο Σισέ παράλληλα διεκδικεί θέση.

Στο χώρο του κέντρου ο Εμβιλά δείχνει να έχει τη φανέλα βασικού, με τον Πέδρο Μαρτίνς να δοκιμάζει δίπλα του τόσο Κούντε, όσο και Μπουχαλάκη. Σε περίπτωση που προτιμήσει το σύστημα 4-4-2 ο Βαλμπουενά φαίνεται να πηγαίνει στο πλάι, ενώ σε 4-2-3-1 ο Γάλλος θα είναι πιθανότατα στο κέντρο και στα εξτρέμ οι Ονιεκούρου, Λόπες.

Είπαμε, τα πράγματα δεν είναι απλά για την ενδεκάδα με τον Ατρόμητο. Αυτό γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς σκέφτεται την κούραση των παικτών του από τις Εθνικές, αλλά παράλληλα και τον ερχόμενο αγώνα με την Αντβέρπ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News