ΚΡΙΣΤΕΝ ΠΡΕΣ: Ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τα γήπεδα λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας

Η χάλκινη Ολυμπιονίκης, Κρίστεν Πρες, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την αγωνιστική δράση για λίγους μήνες, προκειμένου να επικεντρωθεί στην ψυχική της υγεία

Ολοένα και περισσότεροι κορυφαίοι αθλητές επαναφέρουν στο προσκήνιο το ζήτημα της ψυχικής υγείας στον πρωταθλητισμό, μιλώντας δημόσια για τη σθεναρή μάχη που δίνουν με τους «δαίμονές τους». Τα εντατικά προγραμμάτα προπόνησης, η πίεση από τον περίγυρο, η μάχη με τα όρια τους, το βάρος του εθνόσημου και ο φόβος της αποτυχίας έχουν ως αποτέλεσμα την ψυχοσυναισθηματική τους κατάρρευση.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί κι αυτή της χάλκινης Ολυμπιονίκη, Κρίστεν Πρες η οποία ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram πως θα αποσυρθεί για λίγους μήνες από το ποδόσφαιρο, προκειμένου να επικεντρωθεί στην ψυχική της υγεία, την πνευματική της ανάπτυξη και τη διαχείριση του πένθους.

 

 

«Είμαι πολύ περήφανη για το γεγονός ότι για σχεδόν 10 χρόνια ήμουν διαθέσιμη σχεδόν για κάθε επαγγελματικό αγώνα τόσο για τους συλλόγους μου όσο και για τη εθνική ομάδα. Είμαι λυπημένη βέβεια που χάνω τα επερχόμενα παιχνίδια, βλέποντας όλους αυτούς τους υπέροχους οπαδούς μας. Πιστεύω ότι θα επιστρέψω πιο δυνατή από ποτέ. Ευχαριστώ για όλη την υποστήριξή σας στο ταξίδι μου», δήλωσε μεταξύ άλλων με παρρησία.

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christen Press (@christenpress)

 

 

Η σταρ του USWNT μέσα σε μια άκρως επιτυχημένη δεκαετία στα γήπεδα, έγραψε ιστορία με τις σαρωτικές της εμφανίσεις με την Team USA στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ τον Ιούνιο αποχώρησε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπογράφοντας με την NWSL Angel City FC.

Μάλιστα, κατέστη η πρώτη παίκτρια που δίνει τα χέρια της με τον εν λόγω ιδαίτερο ποδοσφαιρικό σύλλογο που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2020 και από το 2022 θα είναι το 11ο μέλος του αμερικανικού επαγγελματικού πρωταθλήματος γυναικών (NWSL).

Μεταξύ των ιδρυτικών της μελών είναι και η διάσημη ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν, η οποία μαζί με τις Κάρα Νόρτμαν, Τζούλι Ούρμαν και Αλέξις Οχανιάν επικεντρώνονται στη δημιουργία ενός συλλόγου που στηρίζεται στη γυναικεία επιχειρηματικότητα και θα έχει ως προτεραιότητα του τη φιλανθρωπική δράση.

 

 

Στο πλούσιο παλμαρέ της διαθέτει τον τίτλο της κορυφαίας σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία του ποδοσφαίρου του Στάνφορντ, παίζοντας για τελευταία φορά στο NWSL με τη Γιούτα Ρόιαλς. Κατά τη διάρκεια μιάμισης σεζόν στη Γιούτα, η Πρες πέτυχε 10 γκολ σε 25 εμφανίσεις προτού αναχωρήσει για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Mε τη μεταγραφή της στη Super League γυναικών της Αγγλίας, προκάλεσε έναν πραγματικό παροξυσμό στις τάξεις των φιλάθλων των κόκκινων διαβόλων, καθώς τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, οι φανέλες τόσο με το δικό της όνομα όσο και της Τόμπιν Χιθ, ξεπούλησαν μέσα στις τρεις πρώτες ημέρες από την κυκλοφορία τους!

 

 

Η 32χρονη αστέρας σημείωσε το ντεμπούτο της στο USWNT το 2013 και πραγματοποίησε 155 συμμετοχές, μετρώντας 64 γκολ. Η συμβολή της ωστόσο και στην εθνική της ομάδας αντικατροπτίζεται στο γεγονός πως ήταν από τους βασικούς πυλώνες που βοήθησαν την Team USA, να κερδίσει τον τίτλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2015 και το 2019, ενώ πρόσφατα κατέκτησε με την «αστερόεσσα» το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christen Press (@christenpress)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christen Press (@christenpress)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News